İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte yeni işsizlik maaşı tutarı

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte yeni işsizlik maaşı tutarı
Asgari ücrette ara zammın açıklanmasının ardından diğer kalemlerde de değişikliğe gidildi. Peki yeni işsizlik maaşı ne kadar oldu?

Cansev Temuçin - Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısının ardından varılan fikir birliği sonucunda bugün yeni asgari ücret belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı rakamlarla brüt asgari ücret 13.414 TL, net tutar ise 11.402 TL oldu. Bu değişiklikle birlikte farklı kalemlerdeki ücretler de arttı. Artış gösteren ücretlerden biri de işsizlik maaşı oldu. Peki yeni asgari ücret zammı ile birlikte işsizlik maaşı ne kadar arttı? Yeni işsizlik maaşı tutarı kaç para? İşte tüm merak edilenler…

Asgari ücrete yapılan ara zammın etkilediği ücretlerden biri olan işsizlik maaşı asgari ücretin brüt tutarı üzerinden hesaplanıyor. Buna göre, işsizlik maaşı, asgari ücretin brüt tutarının yüzde 40’ından az ve yüzde 80’inden fazla olamıyor. Bu durumda yapılan hesaplamalar ışığında en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı tutarları da belirlendi.

En düşük işsizlik maaşı 5 bin 365 TL olurken, en yüksek işsizlik maaşı tutarı ise 10 bin 731 TL olarak hesaplandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.