İstanbul baraj doluluk oranları 11 Nisan 2023

İstanbul baraj doluluk oranları 11 Nisan 2023
İstanbul’un yoğun yağışlı günler geçirmesi üzerine vatandaşlar barajlardaki son durumu merak etmeye başladı. Barajlar dolu mu?

Cansev Temuçin - İstanbul’un barajlarındaki son durum belli oldu. İstanbul’da süren aralıksız yağışlar sonrasında baraj doluluk oranları sorgulanmaya başlandı. Peki son yağışlar İstanbul barajlarına etki etti mi? Barajlardaki su seviyesi yükseldi mi? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Bir haftada ne kadar yükseldi?

İstanbul Su ve Kanalizasyon Dairesi (İSKİ)’nin 10 Nisan 2023 tarihli son açıkladığı verilere göre İstanbul’daki barajlardaki su oranı arttı. Barajların su seviyesi son bir haftada %1,56 oranından artış gösterdi.  İstanbul barajlarının toplam doluluk oranı ise %41,51 olarak açıklandı.

En dolu baraj hangisi?

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar arasında ilk sırada Ömerli yer alıyor. Ömerli Barajı’nın su seviyesi son yağışlarla birlikte %65.33’e çıktı. Ömerli’yi ise Darlık Barajı izliyor. Barajın su seviyesi %55,69 olarak açıklandı.

Kritik seviye aşıldı!

İstanbul’un yaşadığı su sorunu nedeniyle iki barajında su seviyesi %10’un altına düşmüştü. Ancak İSKİ’nin 10 Nisan günü açıkladığı verilerde bu durumun değiştiriği görülüyor. En düşük seviyedeki iki barajdan biri olan Pabuçdere Barajı’nın su seviyesi 10.24 çıktı. Kazandere Barajı ise 11,65’lik su seviyesiyle en az suya sahip ikinci baraj oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.