İstanbul Valiliği’nden İsrail protestolarına ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği’nden İsrail protestolarına ilişkin açıklama
Dün akşam Gazze’de bir hastanenin vurulmasının ardından İstanbul’un çeşitli yerlerinde başlayan protestolara yönelik valilikten açıklama geldi.

İstanbul Valiliği, Gazze’de bir hastanenin vurulmasının ardından 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin kentte düzenlenen protesto gösterileri hakkında bilgilendirme yaptı.

5 kişi gözaltında, 1 kişi hayatını kaybetti

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaşanan olayların detayları anlatıldı. İstanbul Valiliği 17 Ekim Salı gecesi konsolosluk önünde emniyet güçlerine saldıran 5 kişinin gözaltına alındığını da duyurdu. Ayrıca yaşanan olaylar neticesinde bir vatandaşın olay yerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi.

43’ü polis 63 yaralı

Öte yandan açıklamada, dün gece yaşanan protesto gösterileri sırasında 43’ü polis memuru olmak üzere toplam 63 kişinin yaralandığı da açıklandı.

İşte İstanbul Valiliği’nden yapılan o açıklama:

“17.10.2023 Salı günü, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur. Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır.

İşte gösterilerde ölen vatandaşın kimliği

Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.