İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Uzmanlar uyarıyor

İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Uzmanlar uyarıyor
Beklenen İstanbul Depremi ile ilgili açıklamalar uzmanlardan geldi. Peki, İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Detaylar haberimizde

FATMA MÜGE YÜCETÜRK- Kahramanmaraş meydana gelen ve onbir ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ederken artçı depremler de aralıksız olarak devam ediyor. 13 milyon kişinin yaşadığı bölgede meydana gelen deprem sonrası binlerce bina yıkıldı, onbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evsiz kaldı. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da meydana gelebilecek deprem ile ilgili olarak konusunda uzman bilim adamları yetkilileri uyarmaya devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Mustafa Erdik Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye de 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde korku yaratan etki hala devam ediyor. Tüm Türkiye’nin korkusu Marmara depremi oldu. Vatandaşlar depremden kaçabilmek için şimdiden hayatlarını devam ettirebilecekleri güvenli bölgeler aramaya başladılar. Peki beklenen İstanbul depremi ne zaman uzmanlar açıkladı…
Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi ile ilgili "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum."
Marmara depremi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İTÜ) Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, "Marmara Denizi'nde bir deprem bekliyoruz. Bu depremin şiddeti 7,5 veya daha yüksek olabilir" açıklamasında bulundu.
Prof. Dr. Erdik, İstanbul'da yaşayanların deprem hazırlıklarını yapmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini söyledi. Bu önlemler arasında, deprem çantası hazırlamak, evde ve işyerinde güvenli alanlar belirlemek, sigorta poliçelerini kontrol etmek ve düzenli olarak deprem tatbikatı yapmak yer alıyor.


DEPREM ÇANTASINDA OLMASI GEREKENLER 


Su: Yanınızda 5 günlük su bulundurun.
Yiyecek: Lifli yiyecek, kuruyemiş tercih edin.
Battaniye: Kalın battaniyeler tercih edin.
Powerbank: İletişimde kalmanız için powebankinizin şarjının olmasına dikkat edin.
Maske: Deprem sonrası hastalık, toz kire karşı önlemler alabilmek için maskenizi unutmayın.
Kişisel eşyalar: Kimlik, pasaport, ped, krem, yarabandı kolonya dezenfektan gibi eşyalarınızın yanında olması gerekiyor.
İç çamaşırı: Yanınızda en az 5 gün idare edecek eşyalar bulundurun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.