İYİ Parti'de iki adayın durumu: 'Birinin aday gösterileceğinden haberi yoktu, diğeri çok mutsuz'

İYİ Parti'de iki adayın durumu: 'Birinin aday gösterileceğinden haberi yoktu, diğeri çok mutsuz'
Gazeteci Fatih Altaylı İYİ Parti'de açıklanan iki büyükşehirin belediye başkanı adayı hakkında iddialarda bulundu. Altaylı, Çömez’in aday gösterileceğinden haberi olmadığını Buğra Kavuncu’nun da aday gösterilmekten çok mutsuz olduğunu ileri sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında iki büyükşehirin belediye başkanı adayını açıklamıştı. Buna göre İYİ Parti teşkilat başkanı Buğra Kavuncu İstanbul’da belediye başkanı adayı gösterilmişti. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı da Turhan Çömez olmuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı iki büyükşehir adayı hakkında dikkat çeken iddia ortaya attı. Altaylı, kendi internet sitesinde 'Zaruri bir yazı' başlıklı yazısında Turhan Çömez’in aday gösterileceğinden haberi olmadığını kendisine götürülen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifini de hiç düşünmeden reddettiğini iddia etti. Ayrıca Altaylı, Çömez'in çok öfkeli olduğu ve ne yapacağını konusunda kararsız olduğunun konuşulduğunu yazdı.

Fatih Altaylı'nın bir diğer iddiası ise İYİ Parti'de İstanbul adayı olarak gösterilen Buğra Kavuncu hakkında oldu. Buğra Kavuncu’nun da aday gösterilmekten çok mutsuz olduğunu belirten Altaylı, adaylığı mecburen kabullendiği ama şu ana kadar başarısızlık bulunmayan siyasi kariyerinin İstanbul’da Azmi Karamahmutoğlu’ndan daha az oy alarak lekelenmesinden korktuğu söylediğini aktardı.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İYİ Parti’de iktidara hâlâ muhalefet eden tek isim olarak göze çarpan Dr. Turhan Çömez Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Bununla ilgili olarak da, Turhan Çömez’e eleştiriler başladı.

Peki ben size “Turhan Çömez’in aday gösterileceğinden haberi bile yoktu” desem ne dersiniz!

“Saçmalama” diyeceğinizi tahmin ediyorum ama emin olun ki saçmalayan ben değilim.

Durum bu.

Meral Akşener, Dr. Turhan Çömez’e Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı teklifini götürünce, Çömez bu teklifi hiç düşünmeden reddetti.

'Meral Hanım, CHP ile seçim işbirliğini yurt sathında yapmak zorunda değildik ama işbirliğini toptan reddetmek yerine bölgesel olarak il bazında yapma kapısını açık bıraksa idik, Balıkesir’e seve seve aday olurdum ve kazanırdık. Fakat şu anda burada aday gösterilmem bir işe yaramaz ve beni de zora sokar. Teşekkür ederim. Aday olmak istemiyorum' diye özetlenebilecek bir yanıt verir.

Ancak Akşener, Turhan Çömez’in bu yanıtına rağmen Çömez’in adaylığını, Çömez’in bulunmadığı bir ortamda açıklar ve Turhan Çömez aday olduğunu kendisini arayıp “Hayırlı olsun” diyen ve yine kendisini arayıp şaşkınlıklarını ifade eden dostlarından öğrenir.

Şu anda da hâlâ çok öfkeli olduğu ve ne yapacağını konusunda kararsız olduğu fısıldanıyor.
İstanbul adayı Buğra Kavuncu’nun da aday gösterilmekten çok mutsuz olduğu, adaylığı mecburen kabullendiği ama şu ana kadar başarısızlık bulunmayan siyasi kariyerinin İstanbul’da Azmi Karamahmutoğlu’ndan daha az oy alarak lekelenmesinden korktuğu söyleniyor.

İYİ Parti’nin 1000 kadar seçim bölgesinde ise aday dahi bulamadığı genel merkez koridorlarında konuşuluyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.