İYİ Parti'de 'Ümitleri karıştırdık' iddiası! Ümit Özlale yalanladı, Fatih Altaylı savundu: 'Bir şey söylüyorsam...'

İYİ Parti'de 'Ümitleri karıştırdık' iddiası! Ümit Özlale yalanladı, Fatih Altaylı savundu: 'Bir şey söylüyorsam...'
Gazeteci Fatih Altaylı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'ye yönelik iddialarını savundu ve "Bir şey söylüyorsam imzasız haberlere değil, kendi kaynaklarıma güvenerek söylediğimi bilmeniz içindir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 'İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale'nin özel kalem müdiresi Esma Bekar ve eşinin banka hesaplarının Özlale tarafından inceletildiği iddiasına Akşener'in gülerek “Ümit’leri karıştırdık” yorumunu yapması ve Özlale’nin buna bozulduğu' iddiaları tartışma konusu oldu. Öte yandan bunun üzerine Özlale'nin istifa edeceği iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akşener, Ümit Özlale'nin istifa edeceğine dair sosyal medyada çıkan haberleri yalanladı ve "Düzmece, yalan bir haber" dedi. Bunu bir 'operasyon' olarak nitelendiren Akşener "Bu tür ucuz operasyonlar, ucuz davranışlar, ucuz, yalan iftiralar bize herhangi bir tesirde bulunmaz." şeklinde konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı da Ümit Özlale'nin adaylıktan çekilebileceğini ileri sürmüştü. Partiden ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkındaki "Meral Akşener ve yakınlarının banka hesaplarını inceletti" iddiasının Ümit Özlale için de konuşulduğunu söyleyen Altaylı, Meral Akşener'in bu bilgileri duyduğunda kahkaha atarak ‘Galiba biz Ümitleri karıştırdık yanlış Ümit’i attık partiden’ dediğini aktardı. Altaylı, edindiği bilgilere göre Akşener'in bu tutumundan rahatsızlık duyan Özlale'nin adaylıktan çekilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Fatih Altaylı: Kendi kaynaklarıma güveniyorum

Ümit Özlale'nin “Odatv’nin imzasız sipariş haberine gülüp geçmiştim. Sipariş üzerine yapıldığı belli olan bu haberi dikkate almanız üzerine, ben de bu açıklamayı yapma gereği hissettim” diyerek iddiaların tamamen yalan olduğunu savunması üzerine Altaylı dikkat çeken yazı kaleme aldı. Altaylı Özlale hakkında söylediği iddiaların arkasında durarak "Bir şey söylüyorsam imzasız haberlere değil, kendi kaynaklarıma güvenerek söylediğimi bilmeniz içindir." dedi.

Altaylı şunları yazdı:

“Doğrudur, haberi öncelikle Oda Tv’de gördüm. Ancak kendi kaynaklarıma da sordum. Sizin de yakından tanıdığınızı bildiğim İYİ Parti içindeki kaynaklarıma. Olayın aslında uzun bir geçmişi var. İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İzmir örgütünün ve bir İstanbul milletvekilinin, hadi adlı adınca söyleyelim Ersagun Yücel’in aleyhinize çalışmasından zaten şikayetçi idiniz. Size gelen bilgiler CHP’nin Buğra Gökçe’yi aday göstermesi halinde İzmir İl Örgütü’nün istifa ederek topyekun CHP’ye geçeceğini, eski bir İzmir Belediyesi çalışanı olan Ersagun Yücel’in bu organizasyonun içinde olacağını gösteriyordu.

Nitekim Ocak ayı başında İzmir İl Örgütü’nün sizin aleyhinize bir toplantı yaptığı haberini alınca durumu Genel Başkan’a bildirdiniz ve haklı olarak “Ben bu toplantıyı basacağım’ dediniz. Genel Başkan Akşener ise sakin olmanızı, kendisinin gerekeni yapacağını söyleyerek 11 Ocak’ta il örgütünü görevden aldı. Buraya kadar her şey doğru mu? Doğru…

"İmzasız haberlere değil..."

Gelelim son olaya. Size karşı bir komplo düzenlendiği iddiası tarafınıza haber veriliyor. Sizin de Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar ve eşinin mali durumlarını araştırdığınızı iddia eden bir mesajın hazırlandığı ve bunun genel başkana iletileceği bilgisi. Hatta bu mesaj sizinle de paylaşılıyor. Bunun üzerine siz bu durumu Akşener ile paylaşıyorsunuz. Mesajı okuyan Akşener ve bu mesajın Ümit Dikbayır’la ilgili mesajla aynı kalemden çıkmış gibi göründüğünü fark eden Akşener’in gülerek “Biz galiba Ümit’leri karıştırmışız” demesi üzerine hayli bozuluyorsunuz. Ve bildiğim kadarı ile failleri belli bu konuda genel başkanın gereğini yapmasını bekliyorsunuz. Zannederim bu bilgiler Oda Tv’de yok.
Bu kadar detaylı yazmamın nedeni, bir şey söylüyorsam imzasız haberlere değil, kendi kaynaklarıma güvenerek söylediğimi bilmeniz içindir. Sevgilerimi sunarım Değerli Hocam.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.