İYİ Parti'deki kriz CHP'ye uzandı: Ahmet Uslu üstlendi, İbrahim Özkan WhatsApp konuşmalarıyla yalanladı

İYİ Parti'deki kriz CHP'ye uzandı: Ahmet Uslu üstlendi, İbrahim Özkan WhatsApp konuşmalarıyla yalanladı
İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun açıklamaları üzerine Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu İbrahim Özkan’ın toplu istifaya davet ettiği kişinin kendisi olduğunu söylerken Özkan da bu iddiaları WhatsApp konuşmasını paylaşarak yalanladı.

İYİ Parti'de yaşanan peş peşe yaşanan istifaların ardından yeni bir kriz daha patlak vermiş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine istifa eden fakat yapılan oylamada yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan geçtiğimiz günlerde 5 meclis üyesi ile birlikte partisinden ayrıldığını açıklamıştı.

Tartışmalar sürerken bugün İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı basın açıklamasında istifa eden İBB meclis üyelerinden birinin İstanbul dışında yakın bir ilin bir belediye meclis üyesini aradığını ve topluca istifaya çağırdığını belirterek kendisini CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını söylediğini öne sürdü.

Zorlu "Bunun adı, operasyon siyasetidir" diyerek yaşanan istifaları 'planlı bir saldırı' olarak tanımladı.

Ahmet Uslu: "CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletti"

Yaşanan gelişmelerin ardından Çanakkale Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Uslu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İbrahim Özkan’ın toplu istifaya davet ettiği kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Uslu “Sayın Zorlu, nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan’ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi benim. Başka kişilerin aranıp aranmadığı konusunda bilgim yoktur. Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP’li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir. Konu tarafımda derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

İbrahim Özkan Uslu'yu yalanladı

Uslu'nun söz konusu bu açıklamalarına İbrahim Özkan'dan yanıt gecikmedi. Özkan, Uslu'nun paylaşımını alıntılayarak iddiaları yalanladı ve "İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem ERKEK beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir." dedi.

WhatsApp yazışmasında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Merhaba, iyi geceler. Yarın Muharrem Erkek ile senin vasıtanla bir görüşme yaparsak planlama yapabiliriz. Ben direkt Muharrem Erkek’i de arar görüşürüm. Ama senin vasıtan ne olursa olsun işin ciddiyeti ve garantisi olur. Ona göre bir yol haritası çizeriz”

Özkan da, “Başkanla konuştum. Arayacaklar seni başkanım” şeklinde cevap veriyor.

Muharrem Erkek: "Telefon dahil hiçbir iletişim kurulmamıştır"

Muharrem Erkek ise, ne İbrahim Özkan ne de Ahmet Uslu ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini açıklayarak kendisi hakkında yer alan iddiaları kabul etmedi. Erkek "Telefon dahil hiçbir iletişim kurulmamıştır." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.