İYİ Parti’den istifa eden Ensarioğlu, gönlündeki partiyi açıkladı

İYİ Parti’den istifa eden Ensarioğlu, gönlündeki partiyi açıkladı
İYİ Parti’den istifa eden Salim Ensarioğlu, 60 milletvekilinin partilerinden ayrılıp bağımsız olabileceğini iddia etti.

Şeyh Said sözleri nedeniyle hakkında disiplin süreci başlatılan ve sonrasında da İYİ Parti’den istifa eden Mehmet Salim Ensarioğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

31 Mart seçimlerinde umduğunu bulamayan İYİ Parti'de ağır bir hezimet sonrası genel başkan Meral Akşener, seçimli olağanüstü kurultaya gideceklerini açıklamıştı. İYİ Parti'de istifalar sürerken Mehmet Salim Ensarioğlu seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı iddiada bulundu.

'En az 60 milletvekili bağımsız olacak'

Sözcü'den Saygı Öztürk’e konuşan Ensarioğlu, en az 60 milletvekilinin partilerinden ayrılıp bağımsız olacağını söyledi. Ensarioğlu, “Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak. Yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir. Bu olmazsa milletvekilleri CHP ve AKP’ye geçmeye çalışır. Bu iki parti milletvekillerinden kaçını alır onu bilemem. Çünkü o partilerin de seçim bölgesinde milletvekilleri olduğu için sıkıntı olur. Ama yeni güçlü bir parti kurulursa hepsini toparlayabilir." ifadelerini kullandı.

Merkez sağ olacak diye İYİ Parti’ye katıldığını ancak hayal kırıklığına uğradığını anlatan Ensarioğlu, artık CHP'nin bir merkez partisi olduğunu bu konuda da en büyük katkıyı 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiğini söyledi.

'Gönlüm CHP'de'

Gönlünün de CHP'de olduğunu aktaran Ensarioğlu ‘Kamu düzeni’ diyoruz ya vatandaş olay çıkarmadan sandığa gitti. Eğer CHP içinde kavga çıkmazsa, bu gelen seçmen CHP’de kalıcı olur. Özgür Özel’in, Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in çok güzel konuşmaları var. Kavga etmeden devam ederelerse, oy veren insanları kucaklarlarsa iki dönem daha götürür. Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.