Edirneli Ciğerci Bahri Dinar kimdir, kaç yaşında, neden öldü, restoranı nerede, adı ne?

Edirneli Ciğerci Bahri Dinar kimdir, kaç yaşında, neden öldü, restoranı nerede, adı ne?
Edirne’nin tanınan isimlerinde turizm elçisi ve ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ölüm haberinin ardından birçok kişi Ciğerci Bahri’nin kim olduğunu araştırmaya başladı..

63 yaşında evinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Edirne’nin sevilen ismi Ciğerci Bahri (Bahri Dinar)’ın hayatı ve ölüm nedeni merak ediliyor. Peki Bahri Dinar neden öldü, kaç yaşında hayatını kaybetti, Edirne’de ciğerci dükkanı nerede?

Ciğerci Bahri (Bahri Dinar) kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Edirne’nin tanınmış simalarından Bahri Dinar 1961 yılında Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Süleymaniye köyünde dünyaya geldi. 1977 yılında Edirne'de iş hayatına atıldı. İstanbul’un yanı sıra Ege ve Akdeniz’de garsonluk ve şef garsonluk yaptı. 2013 yılında Edirne’de kendi mekanını açtı.

Bahri Dinar ne iş yapıyor, ne zaman öldü?

Dinar’ın ölüm haberi, 19 Nisan 2024 Cuma günü ölüm haberi duyuruldu. Ciğerci Bahri olarak da bilinen ve kentte ciğerci esnafı olarak görev yapan Dinar aynı zamanda Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve turizm elçisiydi.

Ciğerci Bahri Dinar neden öldü, kaç yaşındaydı?

19 Nisan Cuma günü düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanacak olan Ciğerci Bahri Dinar 63 yaşında yaşamını yitirdi. Evinde rahatsızlanmasının ardından yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Dinar, iki gün önce abisini kaybetmişti.

Bahri Dinar cenaze programı

Edirne’nin tanınan ismi Bahri Dinar’ın cenazesinin 19 Nisan Cuma günü Edirne Eski Cami’de ikinci namazına müteakiben düzenlenecek törenle defnedileceği açıklandı.

Bahri Dinar’ın restoranı nerede, adı ne?

Edirne’nin tanınmış esnafları arasında yer alan Bahri Dinar’ın ciğerci dükkanın ismi Tarihi Ciğerci Bahri Bey. Ciğerci Bahri’nin dükkanı Edirne’nin Meydan Mahallesi’nde bulunan Kıyık Caddesi üzerinde Havlucular Hanı’nda yer alıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum