Budu Zivzivadze kimdir? Kariyeri ve oynadığı takımlar

Budu Zivzivadze kimdir? Kariyeri ve oynadığı takımlar
 DAMGA Editörü
Forvet arayışını sürdüren Trabzonspor'da her geçen gün yeni bir aday gündeme geliyor. Son isim ise Budu Zivzivadze oldu. Peki, Budu Zivzivadze kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Gelecek sezon uygulanacak olan yabancı ve yerli kuralına hazırlanan Trabzonspor'da gözlerin çevrildiği mevkilerden biri de forvet. Onuachu'nun durumunun belli olmaması üzerine harekete geçen bordo mavililerde birçok isim listede bulunurken ayrıca farklı isimler de yazılıyor. Yeni 9 numaranın kim olacağı taraftarı her geçen gün daha da heyecanlandırıyor. Gündeme gelen son yıldız ise Budu Zivzivadze oldu. Peki, Budu Zivzivadze kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

1611683403.jpg

Onuachu belli değil

Trabzonspor'un sezon başında Southampton'dan kiraladığı Paul Onuachu'nun haziran ayından sonraki durumu henüz netleşmiş değil. İngiliz ekibi yüklü bir bonservis ödediği Nijeryalı forvetin Türkiye'deki performansı sonrasında iştahlanıp iyi bir gelir elde etme arzusuna kapılsa da dev forvetin yaşadığı sakatlıklar el kol bağladı. Diğer yandan Premier Lig'e çıkma hayali gerçekleşirse kadroda yer verme ihtimali var. Ayrıca bordo mavililerin kiralama isteği de var. Sürecin ne getireceği kader belirleyici rol oynayacak.

budu.webp

Budu Zivzivadze iddiası!

Onuachu'nun kariyerini farklı bir ülkede sürdüreceği senaryoyu da baz alan Trabzonspor, birçok forveti izlemeye başladı. Hector Hernandez de listede bulunan forvetler arasında yer alıyor. Ayrıca Gürcistan'ın Yunanistan ile oynadığı ve milli takımımızın rakibi olarak Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazandığı karşılaşmada Budu Zivzivadze takip edildi. Gürcü medyası da bordo mavililerin tribünde gözlemci bulundurduğunu yazdı.

budu-2.jpg

Budu Zivzivadze kimdir?

Abdullah Avcı'nın alınıp alınmaması yönünde karar vereceği Budu Zivzivadze, 10 Mart 1994 tarihinde Gürcistan'ın Kutaisi şehrinde doğmuştur. 30 yaşındadır. Futbola ülkenin en önemli takımlarından Dinamo Tiflis'te başlamıştır. Ülkede Torpedo Kutaisi ve FC Samtredia formaları da giymişti. İlk yurt dışı deneyimi Esbjerg FB ile olmuştur. 2019'da ise Macar temsilcisi Mezőkövesd tarafından 100 bin euro bonservisle kadroya katılmştır. Buradaki formuyla Fehervar'a transfer gerçekleştirmiştir ve kendisi için 350 bin euro ödenmiştir. 2021-2022 sezonunun devre arasında Ujpest'e kiralanmış, sezon başında Karlsruhe'ye 150 bin euro karşılığında geçiş yapmıştır. Çıktığı 25 maçta 10 gol atıp 2 de asist yapmıştır. 993 dakikada sahada kalmıştır. 90 dakika üzerinden oynadığı maç sayısı ise 11'dir. Gürcistan Milli Takımı ile 24 karşılaşmada rakip fileleri 7 kez sarsmıştır. 2 kez gol krallığı yaşamıştır. 1 Gürcistan Kupası ve 1 Gürcistan Süper Kupası kazanmıştır. Güncel piyasa değeri 700 bin eurodur. 2025 yılına kadar kulübüyle kontratı bulunmaktadır. Boyu 1.89 metredir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.