İzmir Barosu'ndan ‘darbe girişimi’ne karşı protesto: 'Yargıtay'a yürüyoruz'

İzmir Barosu'ndan ‘darbe girişimi’ne karşı protesto: 'Yargıtay'a yürüyoruz'
Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararın yankıları sürerken İzmir Barosu 10 Kasım'da Yargıtay'a yürüme kararı aldı.

İzmir Barosu, Yargıtay'ın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına yönelik kararı protesto etmek üzere yürüyüş kararı aldı.

Anasaya Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmiş ve tahliye edilmesi yönünde karar almıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay ise Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar vererek AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay'ın AYM hamlesi ve Can Atalay'a verilen 'hak ihlali' kararını tanımamasına yönelik tepkiler sürerken İzmir Barosu 'darbe girişimi' yönelik kararını açıkladı.

İzmir Barosu X platformundan yaptığı paylaşımda, bu gece yarısı Yargıtay'a yürüyüş gerçekleştireceğini duyurarak çağrıda bulundu ve şu ifadelere yer verdi:

''Yargıtay 3. Ceza Dairesinin; yargı eliyle yaptığı darbeyi protesto etmek üzere cübbelerimizle Yargıtaya yürüyoruz. 10 Kasım 2023 Cuma (bu gece yarısı) saat 01.00’de yola çıkıyoruz.''

"Ankara’ya gelmek isteyen meslektaşlarımızın 09 Kasım 2023 Perşembe günü saat 21.00’e kadar Baronet üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Başka bir Cumhuriyet yok! Hukuk devletine yapılan bu darbeye hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Tüm meslektaşlarımızın katılımını diliyoruz."

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.