Öğretmen el açmaz ders verir!

Öğretmen el açmaz ders verir!
Eriyen maaşlarının iyileştirmesini ve yönetim tarafından muhatap kabul edilmeyi isteyen İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğretmenleri yaptıkları açıklama ile yönetime seslendi.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (GVO) öğretmenleri eriyen maaşlarının iyileştirmesi ve yönetim tarafından muhatap kabul edilme talepleriyle bir kez daha eylemdeydi. Çok sayıda öğretmen okul önünde toplanarak açıklama yaptı. Açıklamaya Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasından yöneticiler de katıldı. Çok uzun süredir seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten öğretmenler yaptıkları açıklamada, İTÜ GVO Kültürel A.Ş. Yönetiminin kendilerini görmezden gelme ısrarını sürdürdüğü belirtildi. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları eylemin ardından yönetimin öğretmenlere “müzakerelere açık olduklarına” ilişkin mail attığı belirtilen açıklamada, kendilerini temsilen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetiminin Vakıf Yönetiminden randevu talep ettiği ancak bu talebin karşılık bulmadığı belirtildi.

Öğretmenler değersizleştiriliyor

Açıklamada, yönetimin öğretmenleri değersizleştirme girişimlerine ilişkin şunlar söylendi: “Bizler sergilenen değersizleştirmeye yönelik tutum ve davranışları şiddetle reddettiğimizin altını çizdiğimiz halde, Vakıf Yönetimi konunun esas öznesi olan öğretmenleri dinlemeden, öğretmenler ile müzakere etmeden hiçbir soruna çözüm olmayacak sözüm ona iyileştirme tekliflerini kurum idarecilerimiz üzerinden sözlü olarak iletmeyi tercih etti. Böylelikle tam da kast ettiğimiz tutum ve yaklaşımın hiç değişmediğini bir kez daha ortaya koymuş oldular.”

Planlanan zam oranı yetersiz

Öğretmenler, sorunlarının çözümü için bekledikleri adımlar atılmadan, dikkate dahi alınmadan yapılacak iyileştirme tekliflerinin de kabul edilemez olduğunun altını çizdi. İTÜ GVO öğretmenleri, bekledikleri iyileştirme taleplerini bir kez daha anlattı: “Her şeyden önce yapılması düşünülen iyileştirme oranının -belki Yönetim Kurulu üyeleri yine kendi aralarında gülecekler ama- yoksulluk sınırı baz alınarak düzenlenmesini bekliyoruz. Çünkü temmuz ayında yapılması gereken iyileştirme yapılmadığı için hala mağdur olunan önceki yılın tutarları üzerinden yapılacak %30 iyileştirme, mağduriyetleri gidermeyeceği gibi bizleri yoksulluk sınırının çok altında bir maaşla yaşamaya mecbur bırakacaktır. Ayrıca kurum idarecilerimize sorduğumuzda aldığımız cevaba dayanarak, bu iyileştirmenin 2024 Eylül dönemine kadar geçerli olduğunu düşünecek olursak planlanan oranın ne kadar yetersiz kaldığı daha net olarak anlaşılmış olacaktır.”

Öğretmenler ne talep ediyor?

Öğretmenlerin diğer talepleri de özetle şu şekilde:
Adil bir maaş politikası, şeffaf bir maaş skala sistemi.
Yaz döneminden bugüne kadar doğan kayıplarının giderilmesi.
En az 1 maaş ikramiye.
Planlanan maaş iyileştirmelerinin önümüzdeki ilk maaş dönemine yansıtılması ve eylül-ekim aylarına ait farkların da ayrıca eklenmesi.
Öğretmenlerin enflasyon karşısında ezilmesini önlemek adına yılda iki kez çift maaş
Doldurmalı fiks ücret” ibaresi arkasına sığınarak ödenmeyen ek ders ücreti, nöbet ücreti, ders doldurma ücreti gibi ek ücretlerin ödenmesi.
Daha önce uygulanan ancak kademeli olarak ve nedensiz bir şekilde düşürülen öğretmen çocuklarına uygulanan burs sisteminin tekrar düzenlenmesi.

İlgili Haberler

Kaynak:Anıl Boduç- Damga Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.