Atamıza Vefa..

10 Kasım Atamızı kaybettiğimiz gün.. Kaybedişimizin 85. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyorum..

Son yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili saygısızca yapılan hareketler, fotoğrafının yakılması, büstüne yapılanlar.. Aslında biz Türk milletini daha da birbirine bağladığını görüyoruz.

Türkiye’nin kurucu liderine yapılan saygısızlıklara kesinlikle tepkisiz kalmamalıyız o bir gerçek. Fakat o küçük zihinlerin Atamıza olan nefretini nasıl yok edemeyeceksek aksine milli değerlerimize ve Ulu önderimizin bizlere bıraktığı herşeye sıkı sıkı sarılmamız ve içinde Atamıza karşı kötülük barındıranlara fırsat vermememiz lazım.

Zaten yıllar evvel Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı ve referans olarak almamız gereken hitabelerine bakın. Nutuk, Gençliğe Hitabe, Onuncu Yıl Nutku.. Aslında yıllar öncesinden bizlere yine öngördüğü ilerigörüşlülüğüyle bu mesajları vermiş.

Ona düşmanlık edecekleri, saygısızca davranacaklarını, fikirlerini ve yoktan var ettiği Türkiye’yi aşağı çekmek için çabalayacaklarını, ülkemizin egemenliği için düşmanlık yapmak isteyenlere fırsat vermeyin dediği sözleri hatırlamak yeterli olacaktır. Zaten yıllar evvel hayatını kaybetmiş birine aklı mantığı yerinde olan insan neden nefret duyar?

Osmanlı’nın çöküşüyle yepyeni, herşeyi sıfırdan inşaa etmiş olan bir adamdan dillere destan olan sözlerinden başka geriye ne kaldı? Bu vatan ilelebet ayakta kalsın diye canını ortaya koymasından, fikirlerinin yeni nesile aktarmak için yaptığı inkılaplardan, ölüm döşeğindeyken bile hala ülkesini düşünen bir vatanperverden geriye ne kaldı da hala bu kadar nefret dolu söylemler var. Aklım almıyor!

Çok sözler var. Dinine, içtiği alkolden rahatsız olanlara kadar... Yıllardır açık kaynaklarla ispatlanmış, tarihçiler tarafından yalanlansa bile hala Atatürk “Türk değildi” diyenler.. Ee madem denilen gibi neden bu kadar Türkiye’yi kurmak, yeniden inşaa etmek için uğraştı? Atatürk’ün kendine dair söylemlerine açın bakın. Ne zaman alkol aldığı günler vazifesini aksatmış? Cevap veriyorum “HİÇBİR ZAMAN.” Bu bile sorumluluklarına olan bağlılığı ne denli dikkat ettiğinin en büyük göstergesi değil midir? Yıllar geçse bile hala bağnazca devam eden karalama çalışmaları, açık aramalar neden? İnsanlar istediği gibi hayatını kurallar çerçevesinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Bu Atatürk içinde geçerlidir. Önemli olan Mustafa Kemal Atatürk şöyleydi, şunu yapardı demek yerine katkılarına bakın. Türkiye’nin oluşumu için gösterdiği emeğe ve çabayı takdir edin.

Dünya’nın her bir şehrinde Atamıza olan saygı ve fikirlerini örnek alan ülkeler varken, biz neden ayrıştıran, ötekileştirilmeye çalışan bir toplum haline geliyoruz? Minnet etmek yerine neden alaşağı çekmeye çalışılıyor? Bu zihniyetler Atatürk olmasaydı şuan nasıl bir durumda olurduk ya da “Türk Milleti” diye bir gerçek hayatta olur muydu? Düşünüyorlar mı acaba?

Beyinleri yıkanmaya çalışılanların aslında sadece kötülük olsun ya da gündeme geleyim çabalarından başka neye yarar?

Nefret, başlı başına zararlı olsa da insanların unuttuğu bir gerçek var. Sen bu fikirlerini özgürce dile getirebiliyorsan sebebi de yaşadığın ülkenin yıllar önceki kurucusunun tırnaklarını kazıya kazıya yarattığı Türkiye sayesindedir.

Ve yine onca kötülük ve saygısızlığa rağmen minnetle anılmaya, fikirlerini devamlılıkla ilelebet yaşatacak olan yüce “Türk Milleti” ve “Türk gençleri” var. Ne olursa olsun, her bir fikri, bu vatana kattığı ve saymakla bitmez emekleri, Türkiye’nin oluşumuna katkı sağlayışı, cephelerdeki azmi, kararlılığı, gençlere bıraktığı mirası, muazzam analizleri, Cumhuriyeti, dünya liderlerinin bile Atatürk’ün zekası ve düşüncelerindeki hayranlığını, umudunu, kısaca Türkiye’nin her daim dimdik ayakta kalması ve bıraktığı miraslarına gözü gibi bakan milyonlarca insan var.

Ne olursa olsun “Fikri hür vicdanı hür” yeni nesiller var. Bu vatanın evladı olmaktan gurur duyduğumu belirterek sözlerime son verirken bu vatana hayırlı, güzel evlatlar yetiştirmek için kurucu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yeni nesil gençlerin çoğunlukta olduğunu görmekten onur ve gurur duyuyorum.

Atam mirasın emin ellerde.. Mekanın cennet kabrin nurlarla dolsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi