Vizesiz Asya tatilleri

Yaz sezonunun açılmaya başlamasıyla birlikte özellikle vizesiz olan ülkeler oldukça rağbet görüyor. Seyahat etmek açısından oldukça pratik ve zahmetsiz olan vizesiz ülkeler hem ilk kez yurt dışında tatil yapacaklar için hem de aniden planlanan tatillerde oldukça elverişli.. Son yıllarda Türkiye’nin bir çok Avrupa ve Asya ülkelerine vizesiz tatil yapma ayrıcalığı sunuyor. Bu yazımda Asya’ya gitmeyi düşünenler ya da merak edenler için vizesiz ülkeleri derleyeceğim.

Asya kıtasını bağlayan vizesiz olarak Türkiye’den seyahat imkanı sunan ülkeler; Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Irak, Japonya, Tayland, Singapur, Endonezya, Doğu Timor, Güney Kore, Hong Kong, İran, Özbekistan, Lübnan, Kuveyt, Kırgızistan, Maldivler, Filipinler, Bahreyn, Sri Lanka, Malezya, Moğolistan, Japonya, Katar ve Ürdün’dür.

Asya ülkeleri denince tarihi dokusu, eşsiz sahilleri ve doğal olarak kültürü geliyor. Türkiye’de de Asya’ya oldukça yoğun bir ilgi ve merak var. Bir yandan iş gezileri diğer yandan keyfi olarak tatil için gitmeyi düşünenlerin talep gösterdiği Asya, coğrafi olduğu kadar dijitalleşmenin farklı bir dünyasını oluşturuyor. Japonya ve Güney Kore bu konuda gençlerin ve aslında teknolojiye ilgisi olan her yaş grubuna hitap ediyor.

Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Lübnan gibi Türkiye’ye coğrafi ve tarihi yakınlığı olan ülkelerde köy yaşantısı, doğası, İslam tarihinde çok sayıda eserin yer aldığı müze, örenyeri, saraylar ve benzeri yerleri görebilirsiniz. Mavi ve yeşilin bir arada olduğu Maldivler, Filipinler, Endonezya, Singapur gibi ülkelerde ise dinlenmenin, denizin ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Katar Ürdün gibi Arap ülkelerinde çöl ve safari turları yaparak şehrin farklı mimari yapısı ve çöl hayatını yakından keşfedebilirsiniz.

Genel bir özet yaptıktan sonra en çok merak edilen ve ilgi çeken birkaç ülkeyi ve görülmesi gereken yerlerine biraz değinelim..

İlk olarak Maldivler‘den başlamak istiyorum.. Maldivler turkuazın eşsiz tonuyla bezenmiş, Hint Okyanusu’nun çok sayıdaki adacıklarından oluşuyor. Beyaz kumsalı, gün doğumu ve batımı manzaralarıyla adeta iştah kabartırken deniz kum güneş üçlemesini gerçekleştirebileceğiniz şahane alternatifler arasında.. Genellikle balayı için tercih edenler sıklıkla ama muhakkak görülmesi gereken yerlerde ilk sırada yerini alıyor.

Maldivler demişken Endonezya ve Bali’yi de es geçmek olmaz. Doğal güzelliklerle bir arada sunan ülkelerden biri olmasıyla birlikte bakir bir çok sahili mevcuttur. Vizesiz olarak gidebileceğiniz Malezya ve Doğu Timor ülkelerine de yakın olmasıyla oldukça tercih ediliyor. Masmavi denizi ve her daim sıcak olan iklim koşuluyla cazip hale gelirken, çok sayıdaki farklı tapınakları görmek isteyenler için de değişik bir deneyim olabilir.

singapur-gezi-rehberi-item-1577204413.jpg

Şehrin dinamiği ve teknoloji dolu tatil isteyenlere dijitalleşmenin göbek adı olan Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Singapur en iyi destinasyonlar olacaktır. Uzakdoğu kültürünü merak edenler için adeta derya deniz olan Asya rotası, çok sayıda imkan ve alternatif sunuyor. Teknoloji fuarları ve sokak pazarlarının yanı sıra görkemli binaları, tertip ve düzeni bir arada bulunan, hem de metropol hayatının eksik olmadığı bilim dünyasına dair her türlü müze gibi gezip görebileceğiniz fazlaca imkanı bir arada bulabilirsiniz.

  • Güney Kore’nin başkenti Seul‘de Han Nehri, Hwaseong Kalesi, Bulguksa Tapınağı, Cheonggyecheon, Seokchon Gölü, Namsan Kulesi,
  • Hong Kong’da Büyük Buda, Hong Kong Bilim ve Tarih Müzesi, Yıldızlar Caddesi, Ocean Park ve Victoria Zirvesi
  • Singapur’da Gardens by the Bay, Singapur Universal Stüdyoları, Kampong Glam, Orchard Road
  • Japonya’nın başkenti Tokyo’da Kawaguchi Gölü, Fuji Dağı, Hiroşima, Kyoto, Meiji Tapınağı, Dotonbori gibi şehir ve önemli noktalarına uğrayabilirsiniz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi