Ahmet Özer: Belediye babanızın malı değil!

Ahmet Özer: Belediye babanızın malı değil!
Görev süresinin ilk bir ayını değerlendiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, eski belediye yönetimine yine sert eleştirilerde bulundu.

Gelir gelmez belediyenin röntgenini çektiğini belirten Özer, “Gördük ki hiç işe gelmeden maaş alan kişiler var. Bu belediye kimsenin babasının çiftliği değildir. Esenyurt halkının belediyesidir” tepkisini gösterdi

Esenyurt Belediye Bakanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Havana Park Sosyal Tesisleri'nde gazetecileri ağırladı. Bundan sonra basınla sık sık sık bir araya geleceğini belirten Özer, görev süresinin ilk bir ayında yapılan çalışmaları anlattı. Halkın büyük bir desteği ile belediye başkanlığına seçildiğini ifade eden Özer, “Seçim süreci bittikten sonra kolları sıvadık çalışmaya başladık. Halkın desteğine karşılık biz de hizmet vereceğiz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi. Seçim sürecinde hakkında sistemli bir kara propaganda yapıldığını ifade eden Özer, “Halkımız bütün bunlara sandıkta cevap vermiştir. Halkın sözünün üzerine söz olmaz” açıklamasını yaptı.

Belediye halkındır

Yakınan bir belediye başkanı olmak istemediğini dile getiren Ahmet Özer, “Fakat bize ne bırakıldığını halkın bilmesi lazım. Bu belediye kimsenin babasının malı değildir. Belediye halkındır. Belediye başkanı da halkın parasıyla halka hizmet eden insandır. O nedenle şeffaf, dürüst, katılımcı ve vesayetten uzak bir anlayışın hayata geçirilmesi lazım. Bazı tasarruflarda bulunduğumda, kimi arkadaşlar; ‘Senden önceki de CHP belediyesiydi.’ dediler. Ben de onları şu şekilde cevapladım, ‘Eğer bir kişi kişisel olarak yanlış yapıyorsa bu partiyi bağlamaz. O partinin mensubu da olsa yanlış yanlıştır. O yanlışın teşhiri gerekiyorsa ben yaparım.’ Bununla ilgili Sayın Genel Başkan’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza bilgi verdim; kimin tarafından yapılırsa yapılsın yapılan yanlışların üzerine gideceğimizi söyledim. Personele de kimsenin ekmeğiyle oynamayacağımı sözünü verdim. Hâlâ da o sözümün arkasındayım Ben gelmeden bir ay içinde belediyeye yüzlerce kişi alınmış. Hatta seçimden sonra da personel alınmış. Bu görevi kötüye kullanmadır. Bundan dolayı müdahalede bulundum” dedi.

Boş bir kasa bulduk

Belediyenin röntgenini çektiklerini, boş bir kasa devraldıklarını ifade eden Özer, “Gördük ki hiç işe gelmeden maaş alan kişiler var. Hemen müdahale ettim. Çalışmayan hiçbir kişinin bu belediyede yeri yoktur. Esenyurt Belediyesi Fors atma yeri değildir. Kim işini iyi yapıyorsa onunla yola devam edeceğiz. Bu belediye kimsenin babasının çiftliği değildir. Esenyurt halkının belediyesidir. Herkes işini yapacak. İşini en iyi şekilde yapanın başımın üstünde yeri vardır” dedi. “Önümüzdeki 3 ay için borç ödeme süreci başlıyor maalesef boş bir kasa ile karşı karşıyayız” diyen Özer, “Kasaların durumuna göre ödeme yapılacak. İlk Meclis'te bu gündeme gelecek” ifadelerini kullandı.

Projeler bitirilecek

Yarım kalan projelerin en kısa sürede tamamlanması için talimat verdiğini ifade eden Özer, “Öncelikli olarak üzerinde durduğum iki konu var. Esenyurt’un barış ve kardeşlik şehri olması. Bununla ilgili adımlar atacağım. Bir de kentimizde çok fazla yoksul insanımız var. Bu sorunu çözmek için sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Bir an önce yarım kalan aşevi projesini hayata geçirerek hem kent lokantası gibi çalışmaları devreye sokacağız hem de halkımıza sıcak yemek dağıtımı gerçekleştireceğiz. Başka yarım kalan projelerimiz de var. Bu projeleri bitirmek için bir irade ortaya koyarak Esenyurt halkının hizmetine sunacağız” dedi. Özer, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile 3 kez bir araya geldik. Önümüzdeki günlerde kendisini Esenyurt'ta ağırlayacağız. Koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bazı bölgelerimizde imar sıkıntısı var. Önceliğimiz bunlar olacak. Ve ne acı ki parklarımız kurumuş durumda” diye konuştu.

Çöp dağları gördüm

Esenyurt'ta temizlik hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden Ahmet Özer, “Gelir gelmez ilk iş olarak temizlik işlerine neşter vurduk. Geldiğimde çöp dağları gördüm. Hemen temizlik işleri müdürünü görevden aldım. Yeni bir temizlik işleri müdürü atandı. Ona da 'Eğer bu işi beceremeyeceksen seni de görevden alırım' dedim. Sonra temizlik işinin ilgililerini çağırdım. Çalışanlar ile yapılan sözleşmenin gerekleri yerine getirilmemiş. Kendilerine kenti düzgün temizlemedikleri takdirde sözleşmelerini iptal edeceğimi söyledim. Bir kaç araç getirdiler. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı görevlendirdim. Şimdi temizlikle ilgili belli bir noktaya gelindi ama yeterli değil. Çünkü en önemsediğim konulardan bir tanesi halkın sağlığı. Kimse bu halkın sağlığıyla oynayamaz. Belediyenin de en temel görevlerinden birisi budur” ifadelerini kullandı. İş insanları ile de görüştüğünü dile getiren Özer, “Bizim kimsenin malında gözümüz yok ama yaşadıkları yerlere hizmet etmeleri gerekir” dedi.

bbb.png

BELEDİYENİN 3 MİLYAR CİVARINDA BORCU VAR!

Uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Özer, “Esenyurt'ta 200 bin gencimiz var. Bu hiçbir ilçe ya da ile nasip olmaz. Onları uyuşturucunun pençesinden kurtarmamız lazım. Bu konuda bütün yetkili kurumlarla görüştük görüşmeye devam edeceğiz” dedi. Esenyurt'un büyük bir istihdam sorunu olduğunu, gençlerin gelip belediyeden iş istediğini belirten Özer, “Burası iş talep etme yeri değil. Ancak istihdam sağlayanlarla iş arayanlar arasında köprü olabiliriz” ifadelerini kullandı. Esenyurt Belediyesi'nin bocuna da değinen Ahmet Özer, “Önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un bize söylemiş olduğu borç miktarı 3 milyar civarında. Bir ilçe belediyesine göre çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Kesin rakamları önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Ama biz bu borcun arkasına sığınmayacağız gece gündüz çalışacağız” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum