Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'hapis istemi' açıklaması: 'Padişah olamayacaksın'

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'hapis istemi' açıklaması: 'Padişah olamayacaksın'
1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hakkında hapis cezası istenen eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a tepki göstererek "Sen de çok istediğin rejimi getiremeyecek, padişah olamayacaksın!!" dedi.

Eski bakan Erdoğan Bayraktar'ı kastederek kullandığı sözler nedeniyle hakkında "Kamu görevlisine lenen hakaret" suçundan dava açılan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Konuya dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaoğlu, kendisiyle ilgili ceza haberini alıntılayarak söz konusu karara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek "Sen de çok istediğin rejimi getiremeyecek, padişah olamayacaksın!!" dedi.

Paylaşımında 2 yıl hapis cezası verilen gazeteci Barış Terkoğlu'na destek veren Kılıçdaroğlu, "Sakın üzme kendini, senin koca yüreğin onların saltanatlarından ve zindanlarından büyüktür iki gözüm" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

Yoksulluğun, savaşların, zindanların ve otokrasilerin beşiğidir ortadoğu coğrafyası…

Gazetecilerin ve muhalif düşüncenin hapislerle cezalandırıldığı, diktatörlerin ve aile fertlerinin saraylarda şatafat içinde yaşarken, halkının yoksulluk ve korku içine hapsolduğu çaresizliğin adresidir.

Bu yüzdendir ki; Türkiye Cumhuriyeti ortadoğu ülkesi olmayacak!

Senin partin de Baas Partisi olmayacak!

Sen de çok istediğin rejimi getiremeyecek, padişah olamayacaksın!!

Gazeteci @baristerkoglu'na da 2 yıl hapis cezası verilmiş. Sevgili Barış sakın üzme kendini, senin koca yüreğin onların saltanatlarından ve zindanlarından büyüktür iki gözüm.

Barış Terkoğlu'na da 2 yıl hapis cezası verilmişti

Öte yandan Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nın (MLSA) paylaşımına göre Gazeteci Barış Terkoğlu'na Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine, Odatv ve Cumhuriyet gazetesi internet sitelerinde yayımlanan iki haber gerekçesiyle "terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.