Uzaktan eğitimde çığır: Erdoğan'ın danışmanı sosyoloji diplomasıyla kendini 'kamu hukukçusu' ilan etti

Uzaktan eğitimde çığır: Erdoğan'ın danışmanı sosyoloji diplomasıyla kendini 'kamu hukukçusu' ilan etti
Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını savunan Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, "Hukuk Fakültesi okuyarak hukukçu olunsaydı AYM üyeleri olurdu, Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum." dedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararını tanımaması ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını destekleyen paylaşımda bulunmuş ve Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkemenin Yargıtay olduğunu ve AYM'nin yargısal aktivitede bulunmayacağını söylemişti.

Oğan, "Yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkeme Yargıtay’dır. AYM yargısal aktivitede bulunamaz. Esas itibarıyla AYM kanunların anayasaya uygunluğunu şeklen denetleme yetkisi dışında yargı yetkisi yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

Anasaya Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmiş ve tahliye edilmesi yönünde karar almıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay ise Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar vererek AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay'ın AYM hamlesi 'muhalefet' tabanında 'darbe' olarak nitelendirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yargıtay'ın kararının doğru olduğunu savunmuştu.

Son olarak Ayhan Oğan yaptığı açıklamada AYM'nin kanunların anayasaya uygunluğunu denetleme yetkisi dışında yargı yetkisi olmadığını savunarak söz konusu kararı desteklemişti.

Oğan'ın yargı hiyerarşisinde en üst yetkili mahkemenin Yargıtay olduğunu belirten açıklaması gündem olmuş ve başta hukukçular olmak üzere sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti.

Bunun üzerine yeni paylaşımda bulunan Oğan, uzaktan eğitimle tamamladığı sosyoloji bölümü diplomasını paylaşarak kendini 'Türk Milleti adına kamu hukukçusu' ilan etti.

Twitter’dan paylaşım yapan Ogan “Son 10 yılda 150’den fazla ulusal ve uluslararası konferansları bizzat organize ettim, yönettim. 200’den fazla TV canlı yayınına katıldım. Hukuk fakültesi okuyarak hukukçu olunsaydı AYM üyeleri olurdu, Türk Milleti adına kamu hukukçusuyum” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.