Ahmet Ercan: Toplumu germeyin!

Ahmet Ercan: Toplumu germeyin!
Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi ile ilgili ‘Eli kulağında’, ‘Her an gerçekleşebilir’ şeklindeki değerlendirmelere tepki gösterdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremiyle ilgili, “Eli kulağında” şeklinde açıklama yapan Naci Görür'e isim vermeden çok sert tepki gösterdi. Büyük İstanbul depremine yönelik beklentinin bilimsel tabanının olmadığını belirten Ercan, “Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok” çağrısını yaptı

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi ile ilgili ‘Eli kulağında’, ‘Her an gerçekleşebilir’ şeklindeki değerlendirmelere tepki gösterdi. İstanbul depremine ilişkin yapılan yorumlar konusunda kamuoyunu uyaran Ercan, bazı ajansların sürekli olarak “İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak” haberleri yaptığını belirtti. Ercan, büyük İstanbul depremine yönelik beklentinin bilimsel tabanının olmadığını öne sürdü. Ercan bir adım daha ileri giderek büyük İstanbul depremine yönelik içeriklerin “haber değeri olmadığını” ifade ederek “Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok” çağrısını yaptı.

DEPREM BİLİNCİ VAR DA HALKÇI YÖNETİM VAR MI?

“Her gün deprem olacak demeye gerek yok” diyen Ercan, “Halk ile yönetenlerin deprem bilinci var. Ancak, halkçı, yetkin yönetim, halkın yaşam güvencesi için yatırım, halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı? Asıl soru bu? Batı’da buna toplumcu devlet deniyor. Söyleyemem; dilimiz tutuk” ifadelerini kullandı. Yer bilimci Naci Görür ise en son yaptığı açıklamada “İstanbul’da 7.2 maksimum 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. En fazla popüler olan veri; 1999’dan hemen sonra her an olmak kaydıyla 30 yıl içeresinde depremin olma olasılığı bugün revize edilmiş rakamla yüzde 47’dir” demişti.

BENDE Mİ HALKI GEREYİM!

"İstanbul ve İzmir'de kısa sürede deprem beklemiyorum" şeklindeki açıklamasına tepki gösterenlere çıkışan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “ben de mi kanıtsız "her an deprem olabilir" diyenlerin kervanına katılıp, halkı yersiz gereyim?” diye sordu.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.