Kar yağışının başlayacağı tarih belli oldu!

Kar yağışının başlayacağı tarih belli oldu!
Marmara Bölgesinde hafta boyunca ılık seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu düşmesi bekleniyor. Bölgede kar yağışı alacak yerler ve yağışın giriş yapacağı tarih belli oldu.

Meteoroloji hafta sonu için olumsuz hava koşulları yaşanacak bölgeleri açıkladı. Sıcaklıklarda sert bir düşüşün meydana geleceği Marmara Bölgesi’nde yer yer kar yağışları da görülecek. Peki kar hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek? İşte yanıtı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Aralık Cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların düşüşe geçeceğini açıkladı. Hafta sonu yaşanacak olumsuz hava koşulları başta Trakya bölgesi olmak üzere İstanbul’un bazı kesimlerini de etkileyecek.

İşte kar yağışı beklenen iller

Buna göre, sıcaklık değerlerinin düşeceği Edirne, Tekirdağ, Kırklareli gibi illerin yanı sıra İstanbul’un batı kesimlerinde de kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’a kar yağacak mı?

Sıcaklık düşüşleri 16 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve yağışları da beraberinde getirecek. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde kar yağışının etkili olması beklenirken, İstanbul’un batı kesimleri dışında kalan ilçelerinde ise sağanak yağış etkili olacak.

Kar yağışı kaç gün sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta sonu hava durumu raporuna göre, cumartesi günü Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde kar yağışı başlayacak. Yağışlar 17 Aralık Pazar günü ise iç kesimlere doğru kayacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.