Kemal Kılıçdaroğlu: 13. cumhurbaşkanımız Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacak

Kemal Kılıçdaroğlu: 13. cumhurbaşkanımız Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Meclis kürsüsünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yaşanan ekonomik buhran nedeniyle kış aylarında vatandaşlar perişan. Önce hükümete çağrı yaptık vatandaşlar zamların altında ezilir dedik. Bir Kara Kış Fonu kurun, fakir fukaraya destek verin dedik, yapmadılar. Biz de belediye başkanlarımıza söyledik. Bizim belediyelerimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istedik. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün belediye başkanlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Tarih yazıyorlar. Zorluklara, baskılara rağmen tarih yazıyorlar.  Biz neler yapıyoruz, araştır kardeşim. Hatamız, eksiğimiz varsa söyle. Her eleştiriye bakarız. Ama karşı taraf yanlış yapıyorsa oraya da dikkat et.


"SORUNUN TEMELİ GÜVENDİR"

Açıkça söyledim kendilerine. Sorunun temeli güvendir. Eğer bir ülkenin vatandaşları kendisini yöneten siyasi otoriteye güven duymuyorsa artık o kişiler o ülkeyi sağlıklı yönetemezler. Var olan iktidar, bir güven ortamı yaratabilir mi? Yaratamaz. Her kafadan bir sesin çıktığı bir yapının içinde güven ortamı oluşturamazsınız. 

Dış güçler diye kıyamet kopardılar. Yeni atanan bakan "Dış güçler falan yok, doları bilinçli olarak yükseltiyoruz" dedi. En iyi kim bilir? Hazineden ve maliyeden sorumlu bakan bilir. O da böyle söylüyor.

Türkiye'nin stratejiye ihtiyacı var. Yarını göremiyorsanız planlama yapamazsınız. 

Devleti yöneten kişilerin önce kendisini bilmesi lazım. Kendisini bilirse, ne olduğunu bilirse devleti sağlıklı yönetir. Neyi bilip neyi bilmediğini bilirse iyi yönetir. Her şeyi ben yaparım dediği zaman kişi kendisini bilmez. Devleti yönetenlerin eleştiriden korkmaması lazım.

Devlet bir şirket değildir, bir kişinin malı mülkü değildir. Bir kişi "Ben devletin sahibiyim" diyor ve devleti yanlış yönetiyor. Kargaşa çıkarıyor. Ekonomide şimdiye kadar hiç olmayan sorunları yarattı. Devleti bir kişi yönetmeye kalkarsa o devletin yönetimi otoriter olur. 

Türk lirası yerlerde sürünüyorsa bir sorunumuz var demektir. Soru "Ülkeyi bu hale kim getirdi?" 

Yolsuzluğu, israfı teşvik ederseniz ülkede birliği sağlayamazsınız. 

Bir yandan zamlar yağarken, bir yandan dövizi tutamıyorsanız bir sorun var demektir. Soru şu: Sorunu kim çözecek?

Bütün demokrasilerde sorunu siyasi partiler çözerler. Sorunu yaratan kurum sorunu çözemez. 

13. cumhurbaşkanımız Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.