Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’de: Boşuna mı beşli çete diyorum!

Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’de: Boşuna mı beşli çete diyorum!
Ağaç kesimlerini engellemek için halkın direniş yaptığı Akbelen Ormanı’na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bölgede yaşayanlarla görüştü.

Muğla’nın Milas ilçesinin İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’nda ağaç kesim işlemi bugün de devam ediyor. Bölgeye bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün beraberindeki heyet ile Akbelen’e gitti. Bölgede yaşayan vatandaşlarla görüşen Kılıçdaroğlu, "Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Birgün’ün haberine göre, Kılıçdaroğlu Akbelen’de "Direne direne kazanacağız" sloganları ile karşılandı. Vatandaşların dertlerini dinleyen CHP lideri daha sonra çeşitli açıklamalarda bulundu.

1584017.webp

“Ankara’da konuşmamın bir önemi yok”

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akbelen Ormanları’nda yaşanan ağaç kesimi skandalına ilişkin yaptığı açıklamalardan satır başları: "Sizi ve verdiğini mücadeleyi takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan tanımak için... Benim Ankara'da konuşmamın bir önemi yok, sizin burada konuşmanız önemli, sizin derdinizi anlatmanız önemli. Çünkü derdi yaşayan sizlersiniz, sorunu yaşayan sizsiniz, mağdur olan sizsiniz"

“85 milyonun ağacı…”

"Bu ağaç, bu çam sadece sizin ağacınız değil, 85 milyonun ağacıdır bu ağaç... Bu ağacın ömrü bizden çok daha fazladır. Ama bu ülkede ormanda ne olduğunu, ormanda yaşamanın ne olduğunu, ekosistemi, bütün bunların hepsini bilen birisiyim."

“Boşuna mı beşli çete diyorum”

"Ağacı kestiğinizde suyu kesmiş olursunuz. Ağacı kestiğinizde tabiatı öldürmüş olursunuz. Ağacı kestiğinizde oksijeni bitirmiş olursunuz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben boşuna mı beşli çete diyordum. Boşuna mı 'Bu beşli çeteler milletin kanını emiyor' diyordum. Bunun için söylüyordum."

“Sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Akbelen’i yeniden ziyaret edeceğini belirten Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "Türkiye'nin hangi coğrafyasına gitseniz benzer olaylar var. Ama siz direniyorsunuz. Kemal kardeşiniz sizin yanınızda, hiç endişe etmeyin. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sizin mücadeliniz sıradan bir mücadele değil. Sizin mücadele hak mücadelesidir. Hak mücadelesi koleftif bir mücadeledir. Ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Buraya tekrar geleceğim."

Ağaçların kesildiği alana indi

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasını tamamlamasının ardından arabaya bindi. Ancak vatandaşlar o anda “Arabaya değil, barikata” sloganlarını atarak Kılıçdaroğlu'dan ağaçların kesildiği alan olan maden sahasına gitmesini istedi. Yurttaşların isteği üzerine Kılıçdaroğlu arabadan inerek ağaçların kesildiği maden sahasına gitti.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.