Kemal Kılıçdaroğlu, Can Atalay'ı ziyaret edecek

Kemal Kılıçdaroğlu, Can Atalay'ı ziyaret edecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halen tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Fatma Müge Yücetürk - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimleri sonucunda milletvekili seçilmesine rağmen tutukluluk hali son bulmayan Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret edecek.

TİP Hatay Milletvekili avukat Can Atalay ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün cezaevinde bir görüşme gerçekleştirecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Can Atalay ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve CHP lideri İstanbul’a doğru yola çıktı. Cezaevi ziyareti için bir grup partili ile birlikte İstanbul’a gelecek olan Kılıçdaroğlu, bugün saat 14.00’te Marmara Cezaevi’nde Can Atalay’ı ziyaret edecek.

Görüşmede Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeynel Emre ve Semra Dinçer de eşlik edecek.

Ne olmuştu?

Gezi Davası tutuklusu olan Can Atalay, 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. Yeterli oy oranını elde eden Can Atalay, Meclis’e girmeye hak kazanmıştı. Ancak mazbatasını almasına rağmen, milletvekili seçilen Can Atalay halen serbest bırakılmadı. Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldı.

Can Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım" iddiasıyla yargılandığı Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Atalay, Nisan 2022 tarihinden bu yana İstanbul Marmara Cezaevi'nde (eski adıyla Silivri) tutuklu bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.