Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e 'tarihi uyarı'da bulunmuş: 'Ekrem'i sırtından at'

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e 'tarihi uyarı'da bulunmuş: 'Ekrem'i sırtından at'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İmamoğlu’nun parti yönetiminde etkili olacağı ve Özel’in emanetçi gibi görev yapacağı söylemlerine karşı Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel’e 'tarihi bir uyarı'da bulunduğunu söyledi.

CHP 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla Ankara'da yapılmış ve ilk turda adayların salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine ikinci tura geçilmişti. İkinci turda Özel 812, Kılıçdaroğlu ise 536 oy almıştı. Böylelikle değişimcilerin adayı olan Özgür Özel CHP’nin 8’inci genel başkanı olmuştu.

Özgür Özel'in seçilmesinin ardından "Ekrem İmamoğlu'nun MYK'da etkili ve Özgür Özel emanetçi genel başkan" iddiaları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu konuyla ilgili "CHP'nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı da meçhul" ifadelerini kullanmış ve Özgür Özel'den Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt gecikmemişti. Özel, Erdoğan'ın kendisi için kullandığı "emanetçi" ifadesine "Atatürk’ün emanetçisiyim. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’e sahip çıkıyorum" demişti.

Özgür Özel'e yönelik 'emanetçi' yakıştırması gündemindeki yerini korurken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den çarpıcı bir kulis bilgisi geldi.

Selvi, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel’e çok tarihi bir uyarıda bulunduğunu iddia etti.

Selvi'nin aktardığına göre Kılıçdaroğlu Özel'e “Bir an önce Ekrem’i sırtından at. Emanetçi olursun, genel başkan olamazsın. Ne istiyorsan yaparım, sana destek veririm” demiş.

Selvi "Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e: ‘Ekrem’i sırtından at’" başlıklı yazısının ilgili kısmında şunları söyledi:

Eski genel başkan olarak Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e çok tarihi bir uyarıda bulunmuş.

“Bir an önce Ekrem’i sırtından at. Emanetçi olursun, genel başkan olamazsın. Ne istiyorsan yaparım, sana destek veririm” demiş.

Kılıçdaroğlu, CHP’ye ilk genel başkan olduğunda Önder Sav’ın gölgesi altındaydı. Ne zaman ki Önder Sav’ı harcadı, o zaman CHP Genel Başkanı oldu. Bu süreci yaşadığı için Özgür Özel’e, ‘Ekrem’i sırtından at yoksa emanetçi genel başkan olmaktan kurtulamazsın’ şeklinde tavsiyede bulunuyor.

Bu test edilip onaylanmış bir tecrübe.

Kılıçdaroğlu’nun bir grup Parti Meclisi üyesiyle yaptığı toplantıda, “CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmayın. Partiyi ANAP’laştırmak istiyor” dediğini Yeni Şafak gazetesi yazdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.