Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak istemiyle dava

Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak istemiyle dava
Milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mahkeme önüne çıkacak.

Dokunulmazlığı kaldırılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında siyasi yasak ve hapis istemi ile dava açıldı. Böylece tarihte ilk kez bir CHP Genel Başkanı sanık sıfatıyla mahkemeye çağrılmış oldu.

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “sanık” sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski bakan Erdoğan Bayraktar’a “hırsız” dediği için yargılandığı öğrenildi. “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlaması ile yargılanacak olan Kılıçdaroğlu için 2 yıl 4 ay hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Yargılamaya yönelik tebligatın CHP liderine ulaştığı öğrenilirken, duruşmanın İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2024 yılının mart ayında görüleceği açıklandı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 yıl önce, 26 Kasım 2014 tarihinde CHP İstanbul bölge toplantısı sırasında yaptığı konuşmada “hırsız” ifadesini kullanmıştı. Konuşmada geçen ifadeler nedeniyle eski Bakan Erdoğan Bayraktar dilekçe vererek Kılıçdaroğlu’ndan şikâyetçi olmuştu.

İşte o konuşma: “17 ve 25 Aralık’ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu oldu, gerçekleşti. Bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Sonunda bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, komisyonla ilgili olarak yayın yasağı getirin. TBMM’de kurulan komisyonla ilgili yayın yasağı getirin, diyor. Ve mahkemeden karar çıkarıyor. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek, bunu bir açıklar mısın? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi bu mudur? Senin görevin başka bir şey. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını korumaktır. Yayın yasağı getirerek kimlere arka çıkıyorsun sen?”

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.