Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?

Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, nereli?
CHP’de genel başkanlık koltuğuna aday olacağı iddia edilen Örsan Öymen’in kim olduğu merak konusu olmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan adayları netleşmeye başladı. Yarın Özgür Özel’in adaylığını açıklaması beklenirken, İstanbul’dan çıkacak sürpriz aday da kulisleri hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel’in ardından bir ismin daha adaylığını ilan edeceğini belirtti. Siyaset kulislerinde bu ismin Örsan Öymen olduğu konuşulmaya başlandı. Peki Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, evli mi?

Örsan Öymen kimdir, kaç yaşında, nereli?

1965 tarihinde dünyaya gelen Örsan Öymen, felsefeci ve yazar. Profesör unvanına sahip Örsan Öymen, öğretim üyeliği yapıyor. CHP üyesi ve eski CHP PM üyesi olan Öymen’in lisans ve doktora eğitimlerini ODTÜ Felsefe bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise NYU Felsefe bölümünde aldığı biliniyor. Örsan Öymen, Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyor.

Altan Öymen'in kardeşi

Örsan Öymen; Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu ve gazeteci Mustafa Örsan Öymen’in oğludur.

Açıklama için tarih vermişti

CHP Genel Başkanlığı için aday olacağı konuşulan Örsan Öymen, geçtiğimiz günlerde @orsanoymen1965 kullanıcı adlı Twitter hesabından basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

Öymen paylaşımında; “KAMUOYUNA DUYURU: 15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. (Not: Tarih ve yerle ilgili kararı geçen hafta aldık, ilgili yazışmaları geçen hafta ve dün gerçekleştirdik). ifadelerine yer vermişti.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.