Özgür Özel’den sonra bir aday daha! İstanbul’dan kim CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıklayacak?

Özgür Özel’den sonra bir aday daha! İstanbul’dan kim CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıklayacak?
Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklama ile Özgür Özel’in yarın CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayacağını belirtirken İstanbul’dan da bir aday çıkacağını açıkladı.

CHP’de genel başkanlık heyecanı hız kazandı. Özgür Özel’in yarın düzenleyeceği toplantıda adaylığını ilan etmesi beklenirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

Bir aday daha var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gelen soru üzerine Özgür Özel’in yarın adaylığını ilan edeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz bir açıklamaya da imza attı. Kılıçdaroğlu, yarın Özgür Özel’in adaylığını açıklamasının ardından İstanbul’dan da bir ismin genel merkezde adaylığını ilan etmek istediğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından siyaset kulislerinde CHP liderinin bahsettiği ismin kim olduğu konuşulmaya başlandı.

Fatih Altaylı açıkladı

Öte yandan gazeteci Fatih Altaylı da YouTube programında konuya dair yaptığı açıklamada, Özgür Özel’e rakip çıkacağını açıklamıştı. CHP Genel Başkanlığı için aday olacak kişiyi tarif eden Altaylı isim vermemişti.

Fatih Altaylı, CHP Genel Başkanı olmak için yarışmak üzere adaylığını açıklayacak kişiyi şu sözlerle tarif etmişti: "Bana sorarsan bu başvuru yapacak olan kişi, söylemeye yetkili olmadığım için söylemiyorum ama CHP geleneğinden gelen, aynı aileden başkalarının da genel başkanlık yaptığı, kamuoyunun da saygısına mahsar olması çok muhtemel çünkü saygın, önemli bir isim. Yarın da onun adaylık başvurusu olacak. Çok ciddi bir şekilde hazırlanmışlar. Laf kalabalığıyla değil, çok önemli bir doktrin de kaleme almışlar. Çok beğendim, toplumsal karşılığı olur mu, CHP buna yeşil ışık yakar mı bilmiyorum?" ifadelerini kullandı.

İşte o isim!

Kulislerde konuşulan iddialara göre ise bahsedilen ismin eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in kardeşi Örsan Öymen olduğu söyleniyor. Öymen geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda 15 Eylül'de CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.