Kılıçdaroğlu’ndan zam açıklaması: Bu bir ekonomik soykırımdır!

Kılıçdaroğlu’ndan zam açıklaması: Bu bir ekonomik soykırımdır!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ard arda yapılan zamları değerlendirdi, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fatma Müge Yücetürk - Son günlerde peş peşe gelen zamlara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sessiz kalmadı. Zamları “ekonomik soykırım” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, zamlardan nemalaran bir avuç insan olduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uygulanan zamlar üzerinden iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Vergi artışları ve zamlar için “ekonomik soykırım” benzetmesi yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Yapılan zamlardan büyük bir kesim, 80 milyon, 85 milyon etkileniyor ama bu yapılan zamlardan nemalanan bir avuç insan var" diye konuştu.

Son dönemde uygulanan ekonomi politikalarına da değinen Kılıçdaroğlu, her kesimin bu ekonomik soykırımdan zarar gördüğünü belirtti.

“Kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor”

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“Uygulanan ekonomi politikası tam bir ekonomi soykırımdır. Nedeni de şu! 85 milyon insan bir avuç insana çalışır hale getirildi. Yapılan zamlardan büyük bir kesim, 80 milyon, 85 milyon etkileniyor ama bu yapılan zamlardan nemalanan bir avuç insan var. O nedenle bir ekonomik soykırımdır diyorum. Çiftçisi, işçisi, emeklisi, memuru… Herkes bundan zarar görüyor. Ekonomik soykırımdan bedel ödüyor bunların tamamı. Bunlara ‘efendim maaşınıza zam yaptım' deniyor ama öbür taraftan ekmeğinden tutun suyuna kadar her şeyine zam yapılarak bir elden verdiğini öbür elden yani kaşıkla verdiğini kepçeyle alıyor.

“Bir avuç insana aktarmak için milyonları perişan ediyorsunuz”

Niye ‘ekonomik soykırım' diyorum? Çünkü dolar bazında ihale alanlar, dolar bazında devlete borç verenler, dolarla bankalarda mevduat hesabı tutanlar, kur korumalı mevduat hesabı dolar bazında garanti edenler buradan olağanüstü gelir elde ediyorlar, olağanüstü… Bunların hiçbir şekilde ekonomik gidişten zararlı değil. Tam tersine izlenen ekonomik politikadan nemalananlar. Milyonlarca kişiyi perişan ediyorsunuz, bir avuç insana kaynak aktarmak için. Yani 5'li çeteler buradan en büyük yararı sağlayanlar. Kamu-özel işbirliğiyle büyük avantaj sağlayanlar bunlar. Çünkü bunlar devlete bütün işlerini dolar endeksli yaptılar, döviz endeksli yaptılar. Bunların zararı asla söz konusu değil. Bunlar 85 milyon kanını emen insanlar ve bu kanlarını emen insanlara yol açan da alınan ekonomik kararlar. Onun için bunlara ekonomik soykırım diyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.