KDV zammı öncesi son saatler… Vatandaşlar benzincilere akın ediyor!

KDV zammı öncesi son saatler… Vatandaşlar benzincilere akın ediyor!
Resmi Gazete’de yayınlanan KDV zammının 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayacağını öğrenen vatandaşlar benzincileri doldurmaya başladı.

Cansev Temuçin - KDV zammının bu geceden itibaren uygulanacak olması milyonlarca araç sahibini harekete geçirdi. Zamlı fiyatlardan önce son kez depolarını doldurmak isteyen vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına akın ediyor. Peki benzin, mazon ve LPG’ye ne kadar zam gelecek? Akaryakıt fiyatları KDV artışı ile ne kadar yükselecek?

En çok zam gelen kalemler arasında yer alan akaryakıt ürünlerinin fiyatları bu kez KDV zammı ile artışa geçecek. Hem KDV hem de ÖTV zamları ile çifte artış yaşanacak motorin, benzin ve oto gaz fiyatları araç sahiplerinin bir kez daha belini bükecek.

Geçtiğimiz cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanarak duyurulan KDV zammından etkilenen tüketim kalemlerinden biri de akaryakıt ürünleri oldu. Daha önce yüzde 18 olan akaryakıt KDV’si son artışın ardından yüzde 20’ye çıkacak. Zamlı KDV uygulaması 10 Temmuz 2023 Pazartesi gününden itibaren geçerlilik kazanacak.

Pazartesi günü yaşanacak zamdan önce depolarını son bir kez daha ucuz fiyattan full’lemek isteyen pek çok kişi ise soluğu benzincilerde alıyor. Benzin istasyonlarındaki yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları ne kadar artacak?

Buna göre sektöre yakın kaynaklardan alınan son bilgiler ışığında, KDV zammından sonra LPG fiyatlarına 15 kuruş, benzine 40 kuruş, mazota ise 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

ÖTV zammı da kapıda

Öte yandan akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV artışı yapılması bekleniyor. Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelmesini öngören teklifi bu hafta başında Meclis'e sunulmuştu. Teklifin yasalaşmasının ardından akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV zammı gelecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.