Kira artışında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Karar Meclis’ten geçti

Kira artışında yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Karar Meclis’ten geçti
Ev sahiplerinin ve kiracıların merakla beklediği haber geldi. Kiralarda yapılacak artış için belirlenen yüzde 25 sınırı uzatıldı mı?

Meclis’te görüşülen torba yasa içerisinde yer alan maddelerden biri olan konut kiralarına getirilen yüzde 25 sınırlaması ile ilgili karar belli oldu. Peki konutta kira zammı sınırlaması uzatıldı mı? Karar ne zamandan itibaren geçerli olacak, hangi tarihe kadar uzatıldı? Kira artış sınırı hangi hallerde geçerli oluyor? İşte tüm yanıtlar..

Konut kiralarında yapılacak artışı yüzde 25 ile sınırlayan madde TBMM’de kabul edildi. Buna göre, torba yasa içerisinde yer alarak Meclis’ten geçen yeni kira düzenlemesi 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

TBMM’de yapılan görüşmeler kapsamında, torba yasa teklifinin 23. maddesinde yer alan kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan maddenin 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

Öte yandan uygulamanın hangi koşullarda geçerli olacağı da belli oldu. Buna göre bir önceki yıla ait kira bedelinin yüzde 25’i geçmediği durumlarda ilgili madde uygulanacak. Bir önceki yılın TÜFE değişim oranı yüzde 25’in altında kalırsa söz konusu kural geçerli olacak. Ayrıca bir yıldan fazla süreli kira sözleşmelerinde, tüm bu oranları geçecek biçimde yapılan düzenlemeler, "fazla miktar" yönünden geçersiz sayılacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.