“Kızamık” tartışması büyüyor! “Canan Karatay yüzünden aşılatmıyorlar!”

“Kızamık” tartışması büyüyor! “Canan Karatay yüzünden aşılatmıyorlar!”
Türk Tabipler Birliği (TTB) kızamık salgını ile ilgili güncel verileri paylaşarak Canan Karatay’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirdiği kesin kızamık vakası sayısının ilk beş ayda 2 bin 51 olduğunu belirtti. TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı ise Prof. Dr. Canan Karatay’ın kızamık ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Canan Karatay geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kızamık salgını ile ilgili olarak, “kızamık vakalarının artmadığını, COVID aşılarının ciltte döküntüye yol açtığını, bunun da kızamık zannedildiğini” ifade etmişti. Karatay’ın açıklamalarının toplum sağlığını tehdit ettiğini belirten Kırımlı, Karatay’ı dinleyen insanların çocuklarına aşı yaptırmadığını söyledi.

“Ne gündemdeyse tersini söylüyor”

Cumhuriyet'in haberine göre konuya dair konuşan Emrah Kırımlı, “Karatay’ın toplum sağlığını tehdit eden açıklamaları var. Ne gündemdeyse onunla ilgili tersten bir şey söylüyor. Kızamık vakalarını niye çocuklarda görüyoruz? Onlar COVID-19 aşısı mı oldu?” diye konuştu.

“Okullar açılana kadar aşılar tamamlanmalı”

Mahalleleri gezerek çocuklara aşı yaptırmak için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Kırımlı, “İnsanlar, Karatay gibileri dinleyip çocuklarına aşı yaptırmıyor. Bakanın çıkıp, ‘Aşı yaptırın’ demesi gerek. Okullar açılacak. İnsanlar kapalı ortamlarda bir araya gelecek. Bir ay içinde eksik aşıların tamamlanması gerek” dedi.

“Karatay toplumu yanlış bilgilendiriyor”

Konu ile ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut oldu. Bulut, kızamıkta sadece döküntü değil ağrı, ateş ve halsizlik gibi belirtilerin de görüldüğü söyleyerek Karatay’ı eleştirdi: “Kızamıkla CovId-19 aşısının yan etkisi karışması mümkün değil. Bunun testleri var.” Karatay’ın toplumu yanlış bilgilendirdiğini ifade eden Bulut, “Diğer hekimleri küçük düşüren onların tanısını hiçe sayan saygısız ifadeler. Kendisiyle ilgili şikâyet gelirse bağlı bulunduğu tabip odası bir yaptırımda bulunabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.