Canan Karatay açıkladı! Her sabah kalktığınızda bunu yaparsanız…

Canan Karatay açıkladı! Her sabah kalktığınızda bunu yaparsanız…
Sağlıklı yaşam tüyoları ile pek çok kişinin yakından takip ettiği Prof. Dr. Canan Karatay bu kez sabah rutinini anlattı.

Prof. Dr. Canan Karatay’dan sağlıklı yaşama dair yeni formüller geldi. Her sabah uyandıktan sonra neler yaptığını anlatan Karatay, takipçilerine uyarılarda da bulundu.

Sözcü TV’den Canan Karatay ile İyilik Sağlık programında konuşan Canan Karatay, her sabah kalktığında ilk neleri içtiğini anlattı. Güne kemik suyu içerek başladığını dile getiren Karatay hemen arkasından ise Türk kahvesi içtiğini söyledi.

İşte Karatay’ın içecek tercihleri

Türk kahvesinin büyük bir fincanda tercih ettiğini belirten Canan Karatay, kahveyi şekersiz içtiğini de sözlerine ekledi. Karatay, sağlıklı beslenmeden Türk kahvesinin oldukça önemli bir yeri olduğunu da dile getirdi.

Kahve çarpıntı yapar mı?

Türk kahvesinin sağlıklı kişilerde çarpıntı yapmadığını dile getiren Karatay, kahve içmek için saat 15.00’ten önceyi tercih ettiğini söyledi. Bu saatten sonra içilen kahvenin ise uyku kaçırabileceğini ifade etti.

“Bütün gün yemek yemem”

İşte Canan Karatay’ın konuya dair açıklamaları: “Beslenmede kahve çok önemlidir. Türk kahvesi çok önemlidir. Şekersiz olacak. Ben sabah ilk kalktığımda kemik suyu içerim, üstüne de büyük bir fincan Türk kahvesi. Siz sağlıklıysanız kahve çarpıntı yapmaz. Bütün gün hastanede yemek yemem, sokakta yemek yemem. Yaş ileri, 15.00'ten sonra kahve içmem uykumu kaçırır ama çalışıyorsam, yazıyorsam kahveme devam ederim.”

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.