Canan Karatay bağışıklık sistemine zararlı etkenleri tek tek açıkladı: Akıllı telefonlar, tarım ilaçları ve deterjanlar…

Canan Karatay bağışıklık sistemine zararlı etkenleri tek tek açıkladı: Akıllı telefonlar, tarım ilaçları ve deterjanlar…
Ekranların tanınan yüzü Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sistemini çökerten ve sağlığı ciddi şekilde tehdit eden yaygın alışkanlıkları açıkladı.

Yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyeler ile dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığına ilişkin özellikle de beslenme alışkanlıkları konusunda yaptığı açıklamalarla Türkiye’de geniş kitleler tarafından tanınıyor. Ekranların tanınan yüzü Karatay, katıldığı programlarda dile getirdiği açıklamalar ile sağlıklı beslenme ve zararlı alışkanlıklar konusunda dikkat çeken paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. Canan Karatay, bu kez de bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan yaygın alışkanlıkları ve tehditleri açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, insanların bağışıklık sistemine ciddi ölçüde zarar veren noktaları ele aldı ve Sözcü TV’de izleyici karşısına çıkan “Canan Karatay ile İyilik Sağlık” isimli programda Elif Tümen’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Beslenme düzeninden tarım ilaçlarına, akıllı telefonlardaki radyasyondan deterjanlara kadar birçok unsurun sağlık sistemine ve özellikle de bağışıklık sistemine etki ettiğini ifade eden Karatay, vatandaşları da dikkatli olmaya çağırdı. İşte detaylar…

“TEMELDE BESLENME YATIYOR”

Prof. Dr. Canan Karatay, Sözcü TV’de “Canan Karatay ile İyilik Sağlık” isimli programda dile getirdiği açıklamasında, “Bağışıklık sistemi ana rahminden itibaren gelişen bir olaydır. İnsan vücudu bir bütündür ve o bütün içerisinde insan vücudundaki bütün hücrelerin kısaca söyleyecek olursak, dış etkenlere, yabancı etkenlere karşı korumaya programlanmıştır. Bu programlanmanın sağlıklı ve güçlü olabilmesinin temelinde beslenme yatıyor” dedi.

CANAN KARATAY’IN AÇIKLAMALARI

Canan Karatay, bağışıklık sistemi ve sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalarının devamında ise “Bir de dıştan gelen etkenlere karşı; mikroplara, virüslere karşı mücadele eden kan hücrelerimiz vardır. Beyaz kan hücreleri vücudumuzda dolaşır, bunlar askerlerdir. Gözleme kuleleri vardır. Bizim askerler gibi. Yabancı bir cisim görünce vücudu uyarırlar. Lökosit veya lenfosit dediğimiz orduları piyasaya sürerler. Bu normal ve doğal bir olaydır. Doğal beslenmek, doğal madde arz etmemiz lazım” dedi.

TARIM İLAÇLARI, AKILLI TELEFONLAR VE TEMİZLİK MALZEMELERİ

Açıklamalarında “bağışıklık sisteminizi çökertmeyin” diyen Karatay, “Yiyecekler doğal ve organik olacak. Tabii ki bulmak çok zor ama tarım zehirlerinden aşırı miktarda kullanılıyor. Bunlar bütün yiyeceklerde var. Örneğin maydanoz, nane gibi yaprağın içine giriyor. İstediğiniz kadar yıkayın, çıkmıyor. Kendim yetiştirmezsem bunları yemem” ifadelerini kullandı.

Akıllı telefonların da bağışıklık sistemine zarar verdiğini ifade eden Karatay, “Akıllı telefonların yaydıkları elektro frekanslar, 4.5 G’ler, 5.5 G’ler bunlar bağışıklık sistemini çökertir. Evde kullanılan temizlik malzemeleri, deterjanlar hepsi zehir…” sözlerini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.