Mucizeleri saymakla bitmiyor! Vitamin takviyelerine elveda! Bir avuç yiyen şifa buluyor…

Mucizeleri saymakla bitmiyor! Vitamin takviyelerine elveda! Bir avuç yiyen şifa buluyor…
En sevilen meyveler arasında yer alan karadutun onlarca faydası olduğunu biliyor muydunuz? İşte uzman diyetisyenden karadutun yararları…

Özellikle yaz aylarında meyve tüketimi oldukça artıyor. Meyve tüketirken aynı zamanda şifa da bulmak ister misiniz? Karadut ile mümkün! Uzman diyetisyen Şürü Can Gülşen, karadutun saymakla bitmeyen faydalarını sıralayarak tüketim önerisi verdi.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen karadutun faydaları hakkında önemli bilgiler verdi. Nisan ayının başıyla Haziran ayının sonuna kadar hasat edilen karadut, tropik ve subtropik iklim bölgelerinde yetişebilen bir meyve türüdür. Yararlarının bilinmesiyle arzı ve tüketimi her geçen gün artan Karadut, pembeye çalan mor rengi, ağızda yumuşak ve hemen dağılması, muhteşem aroması ve kokusuyla biyoyararlılığı yüksek elzem besinler arasına girmesi gereken nadir gıdalardan biridir.

Karadut kaç kalori?

Karadut 100 gramında; Sadece 44 Kcal, 8 gram karbonhidrat, 2 gram lif, 1 gram protein içerdiğinden tam bir diyet meyvesidir.

Diyet yapanlar için uygun

Zayıflamak ve formunu korumak isteyenler kesinlikle diyetlerine eklemellidir. Ayrıca bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için de tam bir multivitamin deposudur.

Vitamin takviyelerini hayatınızdan çıkarır!

Anlayacağınız düzenli Karadut yerseniz takviye kullanmanıza gerek bile kalmaz. İçerisinde ki vitamin ve minerallerden bahsedecek olursak; Sodyum, Beta Karoten , Retinol ( A Vitamini ) , Ascorbik Acid( C Vitamini) , Tocopherol ( E Vitamini ) Potasyum,Selenyum,Çinko, Kalsiyum ,Demir içermektedir.

İşte mucize besin karadutun faydaları

İçerdiği multivitaminlerle bağışıklığı korur, hastalıkları karşı tam bir koruma kalkanı olur

  • Besin değeri yüksekliği, lifli yapısı ve içerdiği Aminoasitler sebebiyle kan şekerini düzenler. Tip1 Ve Tip 2 Diyabeti önler.
  • İçeriğinde Elajik Acid adı verilen mucizevi bir madde bulunmaktadır. Bu madde Antioksidan, Anti-Mutajen Ve Anti-Kanser özelliklerine sahiptir. Çalışmalar, meme, yemek Borusu, deri, kolon, prostat ve pankreasın kanser hücreleri üzerinde Anti-Kanser aktivitesi olduğunu göstermiştir.
  • Kanı temizler. Demir Ve K1 vitamini açısından çok besleyici olduğundan kan hücrelerini korur ve yeni kan hücreleri oluşturur.
  • Cildi güzelleştrir. İçerdiği Beta Karoten , Retinol , Tocopherol ,B3 ve B6 vitaminleri sebebiyle cilt pigmentlerini besler ve yeni cilt hücrelerinin çıkmasını hızlandırır.
  • Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Sadece meyvesi değil, yaprağıda adet sancısı gibi yoğun ağrıları azalttığı için mükemmel bir ağrı kesicidir.
  • Yarayı hızlı iyileştirir. İçeridği K vitamini ve demir sebebiyle yeni hücre oluşumunu artırır. Ölü hücreleri inhibe ederek, yeni deri hücrelerinin meydana gelmesiyle yaranın düzelme hızını artırır.
  • Dişleri, kemikleri ve saçları güçlendirir.

Karadut ne kadar yenmeli?

Uzm.Dyt.Şükrü Can Gülşen, ''Günlük 1 Sb Karadut mevsim haricinde de 1 Çb Karadut kurusunu tüketmelisiniz . Unutmayın şifa doğada, doğal beslenin sağlıklı kalın.'' dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.