Adını muhtemelen ilk kez duyacaksınız! Kanser hücrelerini resmen emiyor! Peki, gölevez nedir, nasıl tüketilmelidir? Faydaları ne

Adını muhtemelen ilk kez duyacaksınız! Kanser hücrelerini resmen emiyor! Peki, gölevez nedir, nasıl tüketilmelidir? Faydaları ne
Adını birçok kişinin muhtemelen ilk defa duyduğu gölevez bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Potasyum yönünden zengin gölevezin insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Peki, gölevezin faydaları neler? Gölevez nasıl tüketilmelidir?

Doğal gıdaların düzenli ve doğru tüketimi ile birçok hastalığın önlenmesi mümkündür. Birçok uzman tarafından sağlıklı yaşam için bu gıdalar çok sık öneriliyor. Günümüzde pek çok kişinin adını belki de ilk defa duyacakları gölevez bitkisi ise insan sağlığına faydaları ile dikkat çekiyor.

Adı fazla duyulmayan ancak sağlık için elzem bir bitki olan gölevez, potasyum açısından son derece zengindir. Ülkemizde genelde kolokas adı ile bilinen bir bitki olan gölevez, kansere karşı da oldukça güçlüdür. Kanser hücrelerini adeta emen bu bitkinin doğru tüketilmesi ise oldukça önemli.

GÖLEVEZ BİTKİSİ NEDİR?

Akdeniz bölgesinde yetişen ve potasyum açısından zengin bir bitki olan gölevez, özellikle ciddi düzeyde potasyum eksiği yaşayan kişilere önerilmektedir. Haşlanarak yenmesi tavsiye edilen gölevezin çiğ tüketimi bazı zararlara yol açabiliyor.

Yılanyastığıgiller familyasından olan ve taro ya da kolokas gibi adlarla da bilinen gölevez, içerdiği yüksek potasyum sayesinde insan sağlığını korumada önemli bir destek sağlıyor. Faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için mutlaka doğru ve uzmanların önerdiği şekilde tüketilmesi büyük önem taşıyor.

GÖLEVEZİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Farklı şekilde tüketilebilen gölevezin en büyük faydası sahip olduğu zengin potasyumdur. En bilinen özelliği ise kanseri önleyici özelliklere sahip olmasıdır. Potasyumun dışında magnezyum, demir, fosfor açısından da zengin olan gölevez, bağışıklık sistemini ciddi ölçüde güçlendirmektedir. Enfeksiyonlara karşı koruyan ve kış hastalıklarına karşı da vücut direncini artıran bir bitkidir.

GÖLEVEZ NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Haşlanarak tüketilmesi önerilen gölevez, diğer bitkiler ile tüketildiğinde besin değeri daha fazla artmaktadır. Ayrıca kilo vermek için de kullanılabilir. Haşlanarak, kızartarak ya da pişirerek yenebilen gölevez, cips, yemek ya da sos olarak farklı formlarda tüketilebiliyor. Düzenli ve bilinçli tüketimi ile insan sağlığını birçok hastalığa karşı koruyor ve kanseri de önlemeye yardımcı oluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.