Dişlerini Devlet Kurumu'nda Yaptırmak İsteyenler 5 Yıl Sonraya Randevu Buluyorlar

Dişlerini Devlet Kurumu'nda Yaptırmak İsteyenler 5 Yıl Sonraya Randevu Buluyorlar
Ülkemizde malesef diş sağlığı için özel kurumlarda ağız ve diş tedavisi görmek çok maliyetli. Birçok vatandaş bu paraları ödeyemediği için soluğu devlet hastanelerinde alıyor ama randevu bulamıyor. Randevu almak isteyenler de 5 yıl sonraya bulabiliyor.

Ülkemizde en çok dikkat etmediğimiz ve tedavisini sürekli aksattığımız dişlerin, artık tedavi olmak isteseniz de devlet kurumlarında randevu bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nin yetersizliği ile özelde yaptıracak maddi gücü olmayan kişiler için devlet hastanelerindeki polikliniklerde beklemek zorunda bırakılıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine muayene olmak istediğinizde aylarca beklerken, üniversite hastanelerinde bu süre 5 yıl sonraya randevu bulunabiliyor.


Cumhuriyet'in haberine göre; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, özel kurumların fahiş fiyatlar istediklerine dikkat çekerek diş sağlığı konusundaki yetersizliği kabul ettiğini, pandemi döneminde yatırımların aksadığını ve önceliklerin değişerek yatırım yapılmadığını ifade etti.


Kamu kurumlarında diş sağlığı "estetik" olarak algılanıyor

Kamu kurumlarında ağız ve diş sağlığında kullanılan ekipman ve malzemelerin kalitesiz ve personel eksikliğini vurgulayan Yalçınkaya randevu bulunabilse bile birçok işlemin yapılamadığını ve SGK'nın bu masrafları karşılamadığını belirtti. Sözlerine Bakanlık diş dışındaki alanlarda 5 dakikada muayene uygulamasıyla sorunu çözmeye çalışıyor. Ancak diş sağlığında bu kadar kısa tedavi mümkün değil. Asgari ücretli bir kişi, bu tedaviyi almak zorunda kalıyorsa estetik olarak değerlendirilemez. Asgari ücretli ancak hayatında elzem olanı karşılayabilir. Yurttaş, SGK primini ödüyorsa tüm sağlık hizmetlerini de ücretsiz ve nitelikli alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.