Kongrede tansiyon yükseldi

Kongrede tansiyon yükseldi
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 36. Olağan Kongresi Haliç gösteri merkezinde gerçekleşiyor.

DAMGA ÖZEL - MEHMET MERT - Heyecan ve katılımın yoğun olduğu gözlenen kongrede gerilimin de yüksek olduğu gözlendi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açılış konuşması yapmak üzere çıktığı sahnede, önce yuhalandığı, sonrasında yaptığı konuşmasıyla alkışlandığı görüldü.

AK Parti’nin dün Ankaradaki kurultayı hedef alan Kaftancıoğlu, “Müzakere yok, çok seslilik yok. Tek adam çıktı listesini verdi adı demokrasi oldu” diyerek, CHP’nin fikri ve zikri olan adayları olduğunu, delegelerin de hür iradesi ile demokratik yarışını yapacağını belirtti.

İl Başkanlığı kürsüsünden son kez seslendiğini söyleyerek, son kez bir şey istediğini söyleyen Canan Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

İstanbul örgütü bugün bir kez daha farkını gösterecek, nasıl biliyor musunuz? Demokrasi mücadelesinde aramızda genel başkan adaylarımız var, aramızda il başkan adaylarımız var, İstanbul örgütü farkını saraya ve Ankara’ya şöyle gösterecek; genel başkan adayımız konuşurken de bütün konuşmacılar konuşurken de adaylarımız konuşurken de dinleyecek, alkışlarıyla desek verecek, fikirlerine katılmasa bile. İstanbul öğürü bu farkını gösterecek. Bütün konuşmacıları büyük bir dikkatle dinleyeceğiz ki başka yerlerde olan birtakım nahoş şeyler burada olmaz.

Hep yarını konuşmamız lazım dedik, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken 21. yüzyılda karşı karşıya olduğumuz sorunlar çok karışık, sınırları aşan ama aynı zamanda birbirleriyle de bağlantılı sorunlar bunlar. Bugün ekonomik ve sosyal eşitliksizlikler, iklim değişikliğini, kanıksanmış yoksulluğu, ayrımcılığı, ırkçılığı ve yükselen, meşru olmayan saraydakini tartışıyor olmak zorundayız. Bizim artık kutsallaştırılan durumlar yerine içi boşaltılan devlet kurumları yerine sorumlu birey sorumlu devleti beraber oluşturmamız lazım. Bizim hep beraber CHP’nin kurumsal kimliği il, demokraside son kalan kale olan partimizle birlikte bu ülkeye demokrasiyi getirerek cumhuriyetimizin ikinci yüzyılla taçlandırmış olmamız lazım. Bunu sizler sayesinde yapacağız.

Kaftancıoğlu’nun ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkan adayları Özgür Çelik ve Cemal Canpolat’a başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, önemli günlerden geçtiğimizi, partinin 100. Yaşını kutladıklarını söyledi.

“Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları ile konuşması sık sık kesilen İmamoğlu, İBB başkanı oldukları günden beri yaptıkları çalışmaları anlattı. Kreş, taksi, süt dağıtımı istihdam ofisleri, kent ormanları, metroları, İSKİ çalışmaları, çalışanları sendikalı yaptıkları, DİSK’in 43 yıl sonra ilk kez İBB’de temsiliyet hakkı aldığını, ilkeli azimli bir halkçılık yaptıklarını, Ardahan’dan Divriği’ye, Gümüşhane, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep gibi pek çok il ve ilçesinde yatırım yaptıklarını, yangın, sel deprem gibi felaketlere koştuklarını anlatan İmamoğlu’nu eleştiren partililer, bunları konuşulacak yerin il kongresi olmadığını söyledi.

Ülke halkının beklentilerine karşılık veremeyen bir parti olduklarını söyleyen İmamoğlu, Temel değerlerimizi ve en önemli ilkelerimizi savunmak zorundayız Parti yönetimine olan eleştirileri bir saldırı olarak yorumlamanın doğru olmadığını düşünüyorum Parti içi demokrasi bir bölüme ve parçalananlar eskiymiş gösterilenlere asla doğru olmadığını düşünüyorum parti içinde sanki Ötekiler Örneğin tarifin içinde sanki Ötekiler veya Düşmanlar varmış gibi davranmanın da propagandada asla yeri yoktur bunlar bize yakışan ya da fayda sağlayan şeyler değildir Bunlar bizim Sonuna kadar mücadele edeceğimiz şeylerdir birilerini işaret edip düşmanlaştırmaya çalışanlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100 yıllık mücadelesine kötülük yaparlar Ferdi uyku kına uygun parke üvey olmuş mücadele etmiş Herkese bu partide yer vardır bende iradesi ve emeği ile bu partiye ve mücadelesine destek vermek üzere katılan hiçbir üyeyi ayrı bir tutuma Tabi tutulamaz bu ülkenin modern Özgür Demokrat ve müreffeh bir ülke olması için bu partiye katılan herkese o partide yer vardır

Farklılıklara saygı göstererek bir arada çalışma ve yaşamak kültürünü önce partimizi sergileyerek halkımıza örnek olmalıyız bir Sırrı da paylaşmak istiyorum Bu millet Türkiye'yi zenginleştirecek süslü ve adil bir Türkiye'yi iktidara taşır Bu millet Cumhuriyet Halk Partisi'nde iktidar olmasını istiyor işte biz de en acil görevimiz hep beraber iktidar olması için yeni milletimize Buradan birleşerek çıkacağız. Sorumluluk taşıdığımı biliyorum. Hepinizi omuz omuza çalışmaya davet ediyorum.

Gençlere seslenerek, “İstanbul’u kazanacağız.” diyen İmamoğlu, 2024-2028 ve 2029 tarihlerine dikkat edin diyerek, 2024 yerel seçimlerinde bir çok il ve ilçe başkanlığını alacaklarını, 2028 genel seçimlerinde 2029’da da tüm Türkiye’de iktidar olacaklarını belirterek konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.