Kuaförler, berberler ve güzellik salonları ne zaman açılacak?

Kuaförler, berberler ve güzellik salonları ne zaman açılacak?
Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve binlerce insanı etkileyerek öldüren koronavirüs sebebiyle Türkiye'de alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında dün 81 il valiliklerine gönderilen genelgeye göre kuaförler, berberler ve güzellik salonlarının faaliyeri geçici olarak durduruldu. Peki Kuaförler, berberler ve güzellik salonları ne zaman açılacak?

Her geçen gün daha fazla kişide etkisi görülen yenitip koronavirüs COVID-19, Türkiye'de de 21 kişinin hayatına mal oldu. Dün açıklanan sayıya göre bin civarındaki vatandaşın da vaka olarak teşhsi edildiği duyuruldu. Hükümet de birçok daldaki faaliyetleri durdurma kararı almıştı. Spor müsabakaları iptal edildi. 65 ve üstü yaşındaki kişiler için sokağa çıkma yasağı getirildi. Son önlem ise Kuaförler, berberler ve güzellik salonları hakkında oldu. Dün yayınlanan genelge ile birlikte 18.00 itibaroyla faaliyetler geçici olarak durduruldu. Başta mekan sahipleri olmak üzere milyonlarca kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Kuaförler, berberler ve güzellik salonları ne zaman açılacak? 
 


Valiliklere gönderildi

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi. Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri dün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu. Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.


Kuaförler, berberler ve güzellik salonları ne zaman açılacak?

Müşterilerine yakın temas ile hizmet veren kuaförler, berberler ve güzellik salonu çalışanları bir süredir maske ve eldivenle hizmet veriyordu. Ancak yayınlanan son genelge ile faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Kuaförler, berberler ve güzellik salonlarının henüz ne zaman açılacağı net olarak bilinmiyor. Sebebi ise koronavirüsün her geçen gün daha fazla kişiye etki etmesi. Alınan önlemlerde birçok yer daha geçici olarak kapatıldı. Kuaförler, berberler ve güzellik salonları da bu kapsamda bir süre daha kapalı kalacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum