Kulis: Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum anketinde aradaki fark 3 puana indi

Kulis: Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum anketinde aradaki fark 3 puana indi
İstanbul için parti içinde yapılan farklı anketlerde, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında en az 3 puan fark olduğu ileri sürüldü.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti’de henüz DEM ve Yeniden Refah Partisi'nin pozisyonu belirlenmeden önce yapılan son anketlerde Murat Kurum’un eskisinden daha iyi olduğunu Ekrem İmamoğlu ile arasındaki farkın 3 puana indiğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum katıldığı televizyon programında son anketin sonucunu paylaşmış ve kendisinin CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'ndan önde olduğunu iddia etmişti. Nuray Babacan'ın kulisine göre de Kurum'un aksine Kurum’un öne geçtiğini söyleyenin olmadığı iddia edildi.

Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Yerel seçim sürecinde genellikle CHP’deki aday belirleme sancıları haber yapılmasına karşın iktidar partisi de içten içe kaynıyor.

AKP’de henüz DEM ve YRP’nin pozisyonu belirlenmeden önce yapılan son anketlerden söz ediliyor. Bu anketlerde Murat Kurum’un eskisinden daha iyi olduğu, Ekrem İmamoğlu ile arasındaki farkın 3 puana indiği iddia ediliyor. Bu farkın 1,5 puan olduğunu da iddia edenler de var; ama Kurum’un aksine, Kurum’un öne geçtiğini söyleyen yok.

Tüm partilerin ittifakla ilgili kararını vermesinin ardından yeni bir anket yapılacak. Asıl bu anketlerin ne dediği önemli olacak. Parti kurmayları, genel seçimlerde olduğu gibi yarışın kafa kafaya"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.