Kulislerde zam sinyali geldi, asgari ücrete ve emekli maaşına ikinci zam mı geliyor?

Kulislerde zam sinyali geldi, asgari ücrete ve emekli maaşına ikinci zam mı geliyor?
AK Parti kulislerinde bugün yer alan bilgiye göre asgari ücret ve emekli maaşlarına zam gelebileceğinin müjdesi geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyonunu açıklamasının ardından gözler emekli maaşlarına ve asgari ücrete çevrildi. Geçtiğimiz aylarda asgari ücrete bu yıl bir kez zam yapılacağını söylenmişti fakat AK Partili isimden gelen kulis bilgisine göre asgari ücrete bu yıl ikinci zam gelebileceği belirtildi.

8 milyon kişiyi doğrudan etkileyen asgari ücret, enflasyonun düşmemesiyle birlikte yıl ortasında ikinci kez zam yapılabileceğinin sinyali geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı basın açıklamasında asgari ücretlileri sevindirecek haberin ayrıntılarını paylaştı. Akbaşoğlu "Nisan ayının ortalarından itibaren çalışmalar başlayabilir" dedi.

tl11.webp

Asgari ücretlilere ve emeklilere ara zam müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'na sorulan ikinci zam gelir mi sorusuna verdiği yanıtta; "Nisan ayında çalışmaların başlayacağını ve Haziran ayı sonu Temmuz ayının başında emeklilerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlara daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret Ocak ayında yüzde 49 zam ile 17.002 TL olmuş, en düşük emekli maaşı ise 10 bin liraya yükseltilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.