Kurultay'da sürpriz isim! Kılıçdaroğlu'nun rakibi İlhan Cihaner olacak

Kurultay'da sürpriz isim! Kılıçdaroğlu'nun rakibi İlhan Cihaner olacak
Gazeteci Ali Tarakcı, Zanka Özel yayınında Gelecek İçin Biz Yürütme Kurulu Üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Murat Akbaş'ı ağırladı. Kurultay ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Akbaş, Kılıçdaroğlu'na rakip olacak sürpriz ismin İlhan Cihaner olduğunu açıkladı.

Tarakcı, Zanka Tv Özel yayınında  Gelecek İçin Biz yönetim kurulu üyesi Murat Akbaş ile CHP kurultayını konuştu. 

Tarakcı'nın, "Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan CHP 37. Olağan Kurultayı için genel başkanlığa aday olacak ismi sormasının üzerine, Murat Akbaş, İlhan Cihaner'in aday olacağını açıkladı.

Akbaş'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
"İlhan Cihaner Gelecek İçin Biz'in sözcüsüdür. Çarşamba günü basın toplantısıyla duyuracağız. Adayımız olacak. Bunu basın toplantısı ile duyuracağız. Kuşkusuz çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Biz bu partinin tek başına iktidar olabileceği bir sürecin kadrolarını seçeceğiz. Bu sürece idari olarak başkanlık edebilecek, yol gösterebilecek bir adayın adaylaşmasından bahsediyorum. Bu sadece bir genel başkan adayı değildir. 2023 aslında Cumhuriyet ile mevcut iktidar arasındaki hesaplaşmanın tarihi günü olacaktır."

Ali Tarakcı'nın, Muharrem İnce'nin adaylığını sormasının üzerine, İnce'nin aday olmayacağını belirten Akbaş, "CHP'nin içerisinde belirli bir anlayışı temsil eden bir yapıyız. Bu konuda bizi temsil edecek olan aday Sayın İlhan Cihaner'dir. Muharrem İnce ile sürdürdüğümüz görüşmeler adaylık ile ilgili değildir. Buna kendisinin karar vermesi gerekiyor. Bir ittifaklar politikası mümkün olur mu, olmaz mı bu bizim gündemimizde değil" ifadelerini kullandı. 

Yayının tamamı için       tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.