Mart kapıdan baktıracak mı? Meteoroloji uzmanlarından kar tahminleri!

Mart kapıdan baktıracak mı? Meteoroloji uzmanlarından kar tahminleri!
Hava tahmin uzmanları mart ayından İstanbul’da kar yağışı beklenip beklenmediğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Şubat ayının son günü yaşanırken ay boyunca hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi endişe yarattı. Peki Mart ayında havalar soğuyacak mı? İstanbul’a kar yağacak mı? Uzmanlar açıkladı…

Şubat ayında başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte hava sıcaklıkları artmış ve beklenen kar bir türlü yağmamıştı. Yarın mart ayının ilk günü yaşanmaya hazırlanırken, meteoroloji uzmanları ay boyunca yaşanması beklenen sıcaklık değerlerini yorumladı.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kar bekleyenleri sevindicek bir haber verdi. Mart ayının ilk haftasında havaların soğuyacağını açıklayan Şen, kar ihtimalinden de bahsetti.

Kar ihtimali için 7 Mart Perşembe gününü işaret eden Orhan Şen, Marmara’nın yüksek kesimlerinde ve Anadolu’da kar görülebileceğini ifade etti.

Orhan Şen’in mart ayının ilk haftasına dair hava tahminlerini paylaştığı mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Cumartesi Batı'ya yağmur 1 günlük geliyor salı günü tekrar gelecek. Pazar Anadolu'da yağış olacak. Haftaya perşembe günü kuzeyden soğuk hava gelecek sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Anadolu'da kar yapar. Marmara'da yükseklerde karla karışık yağmur yapabilir"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.