'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi: 300 anne ve bebek bir araya geldi

'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi: 300 anne ve bebek bir araya geldi
0-12 ay aralığında bebeği olan annelere yönelik "Hoş Geldin Bebek" programı Sultangazi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Sultangazi Belediyesi, 0-12 ay aralığında bebeği olan annelere yönelik "Hoş Geldin Bebek" programı düzenledi. Program kapsamında 300 anne ve bebek bir araya geldi. Annelere; içerisinde bez, ıslak mendil, tırnak makası, şampuan gibi bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak çantalar hediye edildi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, "Hoş Geldin Bebek programımız bugün itibariyle 11 bin kişiye ulaşmış durumda. Bundan sonra çok daha fazla sayıya ulaşacağız" dedi.

Sultangazi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen programa Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuğba Dursun, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum ve çok sayıda anne katıldı.

DURSUN: HOŞ GELDİN BEBEK PROGRAMIMIZ BUGÜN İTİBARİYLE 11 BİN KİŞİYE ULAŞMIŞ DURUMDA

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Öncelikle kıymetli eşim Tuğba Hanım'a ve güçlü ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü Hoş Geldin Bebek programımız bugün itibariyle 11 bin kişiye ulaşmış durumda. Bu az bir sayı değil, dile kolay bir sayı. Bundan sonra çok daha fazla sayıya ulaşacağız. Esasında 11 bin kadına ulaşmış olmak 11 bin kadının gönlüne girebilmiş olmak, 11 bin ailenin yüreğine dokunmuş olabilmek 5 yıl içerisinde çok önemli bir meziyet. Bu sebeple ben Tuğba Hanım'a ve kıymetli ekibine de canı gönülden teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Ben şunu ifade edeyim, elbette biz çok gayret ediyoruz, çok çalışıyoruz. Sultangazi'nin yükünü azaltmak, Sultangazi de konforlu bir hayat olması için gece gündüz çalışıyoruz. Kültür merkezleri inşa ediyoruz, altyapı, üstyapı, işlerini çok güçlü bir şekilde yapıyoruz. Çok önemli ihaleleri iptal ediyor ve araçlarımızı satın alıyoruz. Kültür merkezlerimizi çok güçlü hale getiriyoruz. Özellikle kadınlara yönelik çok güçlü işler yapıyoruz" dedi.

"BELEDİYECİLİK HİZMET İŞİ"

Dursun, "Biz her gönle girerek diyoruz ki belediyecilik hizmet işidir. Belediyecilik dendiği zaman siyasi pozisyonlar, farklı düşünceler bir kenara bırakılır. Eğer belediyeniz çok güçlü çalışıyorsa, bizim gönlümüze girmek için gayret ve emekle buralarda bulunuyorsa, her haliyle bizim yükümüzü alıyor ve çocuklarımızın eğitimiyle ilgileniyorsa o zaman güçlü bir belediyeciliktir. Önemli hedeflerimizden birisi Sultangazi'yi sultan şehir yapmak. Sultan şehir yaptığımızda sizlerin gezebileceği, eğlenebileceği çok daha güçlü alanlarımız olacak. Parklarımızı ve bahçelerimizi çok güçlü alanlara getireceğiz. Eğitim kurumlarımızı çok güçlü hale getireceğiz, yaşam alanlarımızı çok güçlü ve konforlu hale getireceğiz. Sultangazi'nin isim değişikliğini gündemimize alıyoruz. Sultangazi'nin isminin sultan şehir olarak değiştirilmesiyle ilgili bir çalışma yürüteceğiz" diye konuştu.

"KOCAMAN BİR AİLEYİZ "

Abdurrahman Dursun'un eşi Tuğba Dursun, "Biz görevimizi devraldığımızda sizlerle, Sultangazili komşularımızla kocaman bir aile olduk dedik ve ilk günden evlerinizin kapısını çalıp misafir olduk. Sonra dedik ki 4 kişilik çekirdek bir aileyken kocaman bir aile olmuşuz. 570 bin nüfusluk 15 mahalleden oluşan kocaman bir aile. Herkese tek tek gidip ulaşamayacağımızı düşündüğümüzden Hoş Geldin Bebek programıyla sizlerin karşısına çıktık. Görevimizi devraldığımızda sizlerle kocaman bir aileyiz dedik. İki kadın üç kişi yola çıktık. Daha sonra kocaman bir ekip sonra da kocaman bir aile olduk. Şimdiki tabloyu görüyorum ki gerçekten her gönle dokunmuşuz. Her gönle girmişiz. Çünkü bizim amacımız buydu, ilk günkü aşkla, ilk ilki coşkuyla sizlerle bir araya gelebilmek" dedi.

KURUM: KADINA, ÇOCUKLARA VE YAŞLILARA VERDİKLERİ HİZMET ARTARAK DEVAM ETTİ

Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum ise "Tuğba Hanım ve eşi Dursun Bey'in yaptığı projeleri yakından takip ediyorum ve çok da önemsiyorum. 2002 yılından itibaren AK Parti hükümetlerinin kadına, çocuklara ve yaşlılara verdikleri hizmet artarak devam etti. Burada Tuğba Hanım'ın yaptığı projelerden biri olan anne-bebek buluşması çok kıymetli. 11 bin bebek maşallah, Allah hepsine hayırlı ömürler versin. Biliyorsunuz seçim çalışması yapıyoruz, bu süreçte başkan bey vaatlerinden bahsediyor. Bu vaatlerde çocuk ve annelere de büyük bir yer verdi diye düşünüyorum. Ben bu konuda da ona hem anne hem de seçmen olarak destek sunacağımı, sizlerin düşünce ve fikirlerini ona ileterek bir an önce bunlarla ilgili çalışmalar yapacağımızı söylemek istiyorum" diye konuştu.

"ÇOCUK İÇİN GEREKEN HER ŞEY VAR"

Programa katılan annelerden Hayal Erol, "Başkanımızı çok seviyoruz. Oyumuzu yine ona vereceğiz. Bize çok yardım ediyor, Allah razı olsun, çok memnunuz. Hediyenin çocuk için gereken her şey var" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.