Çatalca'da pazarda esnaf da yurttaş da şikayetçi

Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Çatalca Perşembe Pazarında halkla bir araya geldi.

İktidarın ekonomi politikaları halkı derin yoksulluğa sürükledi. Yurttaşların ucuz gıdaya erişmek için gittiği semt pazarlarında bile alışveriş yapmak hayal oldu. CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Çatalca Perşembe Pazarında dert dinledi. Hem esnaf hem de yurttaşların şikayetçi olduğu ekonomik düzen nedeniyle özellikle emeklilerin alışveriş yapmakta zorlandığını vurgulayan CHP İl Başkanı Özgür Çelik; " Emekli bir yurttaşımız pazardan alışveriş yapamadığını ancak tezgahları gezerek özlem giderdiğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi. Bu kamu vicdanını yaralamaz mı" diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-02-29-saat-16-36-50-c773ab61.jpg

Pazar gezip esnaf ziyareti yaptılar

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik dün sabah 09.00'de Çatalca'ya geldi. İlçe merkezinde partililerle buluşup görüştü. Başkan Çelik daha sonra Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel ile birlikte Çatalca Perşembe Pazarı'nda esnaf ve yurttaşlarla buluştu dert dinledi. Pazarda yurttaşların sadece etiketlere bakıp geçtiklerine dikkat çeken İl Başkanı Özgür Çelik, "Ramazan öncesi artan talep nedeniyle gıda fiyatlarına yüzde 63’e varan zamlar yapıldı. ESK önündeki ucuz et kuyrukları giderek uzuyor. Mutfak tüpüne yapılan son zamla yemek pişirmenin maliyeti katlandı." şeklinde konuştu.

whatsapp-gorsel-2024-02-29-saat-16-36-50-bbaa1795.jpg

Pazar arabaları da yok oldu

Çatalca Pazar esnafının sorunlarını çok iyi bildiklerini anımsatan CHP Başkan Adayı Erhan Güzel'de "Otuz yıllık kapalı pazardan olan Çatalca esnafının yağmurda çamurda yurttaşlarla beraber perişan olmasının önüne geçeceğiz. Pazar projemizle bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşturulacaktır" dedi. Pazar turunda yurttaşlarla sohbet eden onların sorunlarını dinleyen CHP İl Başkanı Özgür Çelik; pazar gezisi ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün şirin ilçemiz Çatalca'dayız. Esnaf perişan yurttaş perişan, hele emekli yurttaşlarımızın hali çok daha kötü. Çok değil bir yıl önce pazara insanlar pazar arabalarıyla alışverişe gelirken şimdi ya taneyle alabiliyor. Yada pazarı tezgahlara sadece bakarak gezebiliyor. 31 Mart seçimlerinde bunun hesabını mutlaka soracaktır. Çatalca'da Erhan Güzel'i başkan seçip İstanbul'da yine Ekrem İmamoğlu diyecektir. Biz sandığa sahip çıkacağız siz oy verin hesap sorun"

whatsapp-gorsel-2024-02-29-saat-16-36-49-94cc520a.jpg

whatsapp-gorsel-2024-02-29-saat-16-36-49-8f97574d.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Oktay Apaydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.