Merkez Bankası Başkanı Erkan iddialar karşısında şaşkın: 'Yasal haklarımı kullanacağım'

Merkez Bankası Başkanı Erkan iddialar karşısında şaşkın: 'Yasal haklarımı kullanacağım'
Merkez Bankası Başkanı Erkan babasının bir çalışanı işten çıkarttığı birçok konuda yetkilendirildiği iddialarına yanıt verdi.

İstanbul'daki kira fiyatlarından yakınarak ev bulamadıklarını ve annesinin yanına taşındığını açıklamasıyla gündemde yer edinen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan şimdi de ailesine yönelik iddialarla karşı karşıya.

Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası çalışanının işten çıkartılması yönünde talimat verdiği ve birçok konuda yetkilendirildiği iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre; Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt'un Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunması ve Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etmesi Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.

Gaye Erkan, ailesi hakkında çıkan bu iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Son günlerde kendisinin ve ailesinin hedef alındığını belirten Erkan, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirterek sorumlular hakkında gerekli yasal haklarını kullanacağını söyledi.

Erkan, Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında haberleri öğrendiği açıkladı ve iddialar karşısında şaşkın ve üzgün olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erkan, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.