Meteoroloji'den Marmara için "sarı kod" uyarısı 19 Ocak 2024

Meteoroloji'den Marmara için "sarı kod" uyarısı 19 Ocak 2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi için sarı kod uyarısı verildi.

Dün MGM tarafından kuvvetli rüzgar uyarısı yapılmıştı. Bugün de yapılan uyarıların devam edeceği öğrenildi. 19 Ocak 2024 Cuma (bugün) Marmara Bölgesi'nin tamamında sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Buna göre İstanbul, Kocaeli, Yalova, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa ve İzmir illerinde kuvvetli rüzgar görülmesi beklendiğinden sarı kod uyarısı verildi.

0006buyuk.png

MGM'den kuvvetli rüzgar uyarısı

Kuvvetli rüzgarın yer yer hamleli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yetkililer tarafından ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Balıkesir için turuncu kod uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Balıkesir'in Edremit, Burhaniye, Havran ilçesi için kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış vurgusu yaparak turuncu kod uyarısı verildi.

Balıkesir'deki diğer ilçeleri için sadece sarı kod uyarısını verilerek rüzgarın fırtınaya çevireceği ve saatte 50-80 km hızla kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

haritatahmingun1.png

Hava bugün nasıl olacak?

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli, Balıkesir'in batısında kuvvetli, Edremit ilçesinde yerel olarak şiddetli olması bekleniyor olması bekleniyor. Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 11°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ 11°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.