Sinan Ateş’in eşi Akşener'in 'mertçe cinayet' çıkışına arka çıktı: 'Bunun adı alçaklık, namertlik değil de nedir?'

Sinan Ateş’in eşi Akşener'in 'mertçe cinayet' çıkışına arka çıktı: 'Bunun adı alçaklık, namertlik değil de nedir?'
“Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi” diyen Meral Akşener'e Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş arka çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim kapsamında partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı için Sivas'a gelmiş ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaşadığı durumu anlatan Akşener “Sinan Ateş’i torbacılar katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi" dedi.

Ayşe Ateş'in kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Akşener, Sinan Ateş’in kızının annesi Ayşe Ateş’e “Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa” dediğini söyleyerek "O çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor." ifadelerini kullandı.

Akşener “Ben ısrarla her şeyi takip ederim ama siyasi malzeme haline getirmem. Ama bunu kendisi anlattığı için sizlerle paylaşmak isterim. Ayşe benim evladım gibi. Telefon açtı bana dedi ki, ‘Abla çocuklarla sana gelmek istiyoruz’. Ben de dedim ki, ‘Eve mi?’; ‘Her yere olabilir’ dedi. Dedim ki ‘Partiye olabilir mi çocuklar da eğlensin, işte herkes seviyor onları, kalabalık.’ ‘Olur’ dedi”

“Küçük kızı elleri buz gibi, ayaklar buz gibi, burun buz gibi. Neden biliyor musunuz? Haykıra haykıra ağlayasım var. ‘Anne gözümün önünden ayrılma, ya seni de babam gibi vururlarsa…’ Nasıl biliyor musunuz, titriyor. Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor. Koruma polisleri çocuğu aldılar, bütün telefon numaralarını verdiler. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin.” dedi.

Ayşe Ateş'ten Meral Akşener'e destek

Meral Akşener'in siyasi cinayetleri 'mertçe' olarak nitelendirmesi kısa sürede tepki çekerken Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten Akşener'e destek geldi.

Sosyal medya hesabından Akşener'in söz konusu konuşmasını paylaşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in sokak ortasında torbacılar tarafından katledildiğini ve bununla da yetinilmeyerek kendisine ve çocuklarına bir gün bile huzur vermediklerini söyledi. Ayşe Ateş, "Bunun adı alçaklık, korkaklık yani namertlik değil de nedir?" diye sordu.

Ayşe Ateş paylaşımında şunları söyledi:

Eşimi, çocuklarımın babasını sokak ortasında iki torbacıya katlettirdiler, yetmedi. Doymadılar, tatmin olmadılar. Sinan, öte âleme göç ettikten sonra bile hakkında attıkları iftiralara, söyledikleri yalanlara sarılmaya devam ettiler. Dirisine yapamadılar, ölüsünü itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bu da yetmedi beni takip ettirdiler, telefonumu dinlettiler, evimin fotoğraflarını çektirdiler. Çocuklarıma ve bana bir gün bile huzur vermediler, vermiyorlar. Bunun adı alçaklık, korkaklık yani namertlik değil de nedir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.