Meclis’e giren vekil 3 eşli çıktı! "Tarihin en kadın düşmanı Meclisi"

Meclis’e giren vekil 3 eşli çıktı! "Tarihin en kadın düşmanı Meclisi"
Yeniden Refah Partisi’den Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in üç tane eşinin olduğu ortaya çıktı. Kadın hakları savunucuları isyan etti.

Fatma Müge Yücetürk - 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda AK Parti listelerinden seçime katılan Yeniden Refah Partisi’nin milletvekili adayı olarak Meclis’e girmeye hak kazanan vekil hakkındaki şok gerçek ortaya çıktı. YRP Konya Milletvekili Ali Yüksel’in 3 eşinin olduğu öğrenildi. Şeker, dördüncü eşe de sıcak baktığını açıkladı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Yeniden Refah Partisi’nden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in 3 tane eşi var. Yüksel’in üçüncü eşi Dilber Yüksel, bir kitap çalışması için verdiği röportajda, eşine 11 yaşındayken âşık olduğunu söylemiş, 4. evliliği ise “hakkı” olarak değerlendirmişti.

Ali Yüksel kimdir?

28. Dönem YRP milletvekili Ali Yüksel, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerinde bulundu. Yüksel, 2009 yılında ise Devlet Bakanı olan Faruk Çelik’in danışmanlığını yaptı.

ali-yuksel.webp

“Medeni Kanun’u ihlal eden biri Meclis’te!”

Öte yandan konunun ortaya çıkması üzerine kadın hakları savunucuları da tepkilerini dile getirdi: Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişinin parlamentoya taşındığını söyledi.

“Tarihin en kadın düşmanı Meclis’i”

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Birsen Baş Topaloğlu, Yüksel gibi çok eşliliği savunan ve laikliğe aykırı düşünceleri olan kişilerin milletvekili olmasının endişe verici olduğunu belirtirken Avukat Hülya Gülbahar ise Yeniden Refah ve HÜDA PAR’ın Meclis’e girmesi ile Meclis, tarihin en kadın düşmanı Meclis haline geldiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.