3 eşli Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel kim, nereli, ne iş yapıyor?

3 eşli Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel kim, nereli, ne iş yapıyor?
Bugün siyaset gündemine bomba gibi düşen 3 eşli milletvekili haberlerine konu olan Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel kimdir?

Cansev Temuçin - 14 Mayıs seçimleri sonrasında Yeniden Refah Partisi Konya milletvekili olarak TBMM’ye girmeye hak kazanan Ali Yüksel’in özel hayatı gündem oldu. 3 eşi olduğu ortaya çıkan Ali Yüksel’e pek çok kadın savunucusu tepki gösterdi. Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından YRP milletvekili Ali Yüksel’in hayatı ve kariyeri de merak konusu oldu. İşte Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel’in yaşamına dair bilinmesi gerekenler…

Ali Yüksel kimdir?

Ali Yüksel 1 Mart 1949 tarihinde Antalya’nın Doyran Köyü’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Doyran Köyü’nde tamamlayan Yüksel, Antalyada İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Yüksel İslam Enstitüsü’nde öğrenim gören Ali Yüksel, 1970 yılında Antalya’da Müftü Muavini olarak çalışmaya başladı. Askerliğini İzmir'de Ulaştırma Yedek Subay olarak yaptı.

Ali Yüksel kariyeri

1973 yılında İstanbul Çatalça Müftüsü olan Ali Yüksel aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Olgunlaştırma Md. Muavinliği görevini üstlendi. 1975 yılında Bornova İzmir Vaizliği yaptı. Farklı okullarda Din Bilgisi ve Ahlak öğretmenliği yaptı. 1979 yılında Almanya'da lisans eğitimi aldı. Aynı zamanda Bochum Üniversitesi’nde iki dönem Şarkıyat tahsili yaptı. Almanya’da bulunduğu dönemde Dortmund Milli Görüş İslam Birliğinde İmam-Hatiplik görevini üstlendi. 1981-1983 yılları arasında, Milli Görüş Kamen İslam Birliğinde imam-hatiplik, 1983 yılında Milli Görüş Ruhr Bölgesi ve Ruhr Bölgesi İslam Federasyonu Başkanlığı yaptı. 1984 yılında ise Milli Görüş Genel Sekreterliğine seçildi.

ali-yuksel-001.webp

Siyasi kariyeri

Ali Yüksel, 1995 seçimlerinde Antalya Milletvekili adayı oldu. 1996 yılında Milli Görüş Genel Başkanlığına seçildi. 2006 yılında İstanbul Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Müşaviri olarak görev yaptı. 2009 yılında Başbakan Müşavirliğine atandı, iki yıl görev yaptı.

Emekli olduktan sonra DOST-YAR derneğini kurdu. Şeker aynı zamanda Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi’nin kurucularından ve MKYK üyelerindendir. Partide ilk olarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliği ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanlığı daha sonra yurt dışı Vatandaşlar Başkanlığı yaptı.

Ankara'da çıkan Vilâyet Gazetesinin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir. Evli, 8 çocuk babası ve 10 torun dedesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.