Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), 28'inci dönem 2'nci yasama yılı faaliyetleri başladı.

Meclis'in yeni yasama yılının başlaması nedeniyle TBMM Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, grup başkan vekilleri ve milletvekilleri katıldı. Saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Meclis Başkanı Kurtulmuş, anıta çelenk bıraktı. Törenin ardından, Genel Kurul oturumu öncesi Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanvekili Celal Adan ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun tarafından karşılandı.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE, TERÖRÜN GÜNDEMİNE TESLİM OLAYACAK

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Genel Kurul'un açılış konuşmasını yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde meydana gelen bombalı saldırıyı lanetleyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, "Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların, 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır. Milletimizin, milli iradenin karargahı olan TBMM'nin açılış gününde, TBMM'ye birkaç yüz metre ötede terör saldırısı yapılmasının ne anlamlar içerdiğini biliyoruz. Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Bu terör saldırıları sadece birkaç kişiden ibaret değildir. Saldırıların ardında silah desteği, siyasi destek verenler olduğunu biliyoruz. Terörle mücadelemiz, kararlılıkla devam edecek. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir" dedi.

'ANAYASA TARTIŞMALARINA MECLİSİMİZ ÖNCÜLÜK YAPACAK'

Yeni anayasa tartışmalarının doğru zeminin TBMM olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Bu tartışmalara Meclisimiz öncülük yapacaktır. Türkiye'nin bütün kesimlerinin, bu sürece katılmasını sağlayacağız. TBMM, bir darbe anayasası olan 1982 Anayasası'ndan kurtulmak mecburiyetindedir. Ön yargısız doğru zeminlerde tartışarak, her birimiz sepetlerimizdeki pamukları ortaya koyarak, yeni bir anayasa ile ilgili olağanüstü gayret sarf edeceğiz. Meclisimiz, bu dönem yoğun ve aktif çalışacak. Uluslararası çalışmalar da gündemimizde olacak. İklim değişikliği, gıda krizini takip edeceğiz" diye konuştu. Avrupa'nın değişik ülkelerindeki, polis gözetiminde Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Kurtulmuş, "TBMM olarak Batı dünyasında gelişen İslam karşıtı eylemlerin sonlandırılması en temel beklentilerdendir" dedi.

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Meclis'te yeni yasama yılı başladı

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.