Mehmet Mert: Asıl Sevigen gibilerin yüzüne tükürülmeli!

Gazeteci Mehmet Mert, eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen'in "Kemal Kılıçdaroğlu bu Kurultay'da aday olsun Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tükürecekler" ifadelerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Yaşanan yenilgi ise CHP'de değişim tartışmalarını başlatırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “değişim” tartışmalarının en güçlü aktörü olarak öne çıkıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da değişim tartışmalarına yönelik partide görevine devam edeceğinin mesajını veriyor ve CHP'nin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu savunuyor.

Tartışmalar sürerken CHP'de kurultay takvimi işliyor. 10 Eylül’de sona erecek ilçe kongrelerinin ardından il kongreleri başlayacak. 16 Eylül'de başlayacak olan il kongreleri 15 Ekim tarihinde sona erecek. Ardından 15 Ekim'de CHP parti meclisi seçimli olağan kurultayın tarihini belirleyecek.

Değişim tartışmalarında Kılıçdaroğlu'na yakın isimler görevde kalması gerektiğini savunurken birçok CHP’li kurmay ise değişimin gerçekleşmesi gerektiğini söyleyerek tepkilerde bulunuyor.

"Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tükürecekler"

Konuya ilişkin bir tepki de eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen'den geldi.

Ensonhaber Gündem Özel YouTube yayınına konuk olan Sevigen, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmaması gerektiğini söyleyerek "30 yıldır CHP’de hiç bir iş yapmayanlar milletvekili oluyor, partiyi yönetiyorlar. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu bu Kurultay'da aday olsun Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tükürecekler"

Mehmet Mert'ten tepki

Söz konusu Sevigen'in bu açıklamalarına gazeteci Mehmet Mert tepki gösterdi ve "Yazıklar oldun ki sana CHP sayesinde milletvekili oldun. Şimdi utanmadan Atatürk’ün koltuğunda oturan Herkesin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ediyorsun! . Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler asıl sokakta gördüklerinde bu lafı edenlerin yüzüne tükürmeliler." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.